OVAKO JE POČELO NEVJEROJATNO LJETO 1998.: / Rugali su im se i podcijenjivali, a oni su postali besmrtni junaci nacije

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Hrvatska je na današnji dan odigrala prvu utakmicu u povijesti na SP-u. I pobjedom započela nevjerojatno ljeto koja je završilo-broncom!

14.6.2017.
7:36
AFP
VOYO logo

Vatreni predvođenim izbornikom Miroslavom Ćirom Blaževićem. legendarnim kapetanom Zvonimirom Bobanom, liderom Aljošom Asanovićem, ubojitim napadačem Davorom Šukerom, u Francusku bila ispraćena dobrim dijelom u atmosferi nalik današnjoj, kada su dežurni isfrustrirani pljuvači najglasniji u prvim redovima i podsmjehivali se.

REZULTATI ANKETE NET.HR-A: I dok Vrbanović napada goste po studiju, stigli su poražavajući rezultati za izbornika Čačića

A manje od mjesec dana kasnije postali su besmrtni junaci nacije koji su kreirali jedne od najljepših trenutaka samostalne i suverene Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnji dan prije 19 godina započeo je nezaboravni pohod Vatrenih na svjetsku broncu! Hrvatska je tog sunčanog 14. lipnja 1998. odigrala svoju prvu utakmicu u povijesti na svjetskom prvenstvu, početak francuskoga sna 1998., rekli bi smo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane stajala je Jamajka, najslabija reprezentacija skupine i pobjeda hrvatske klase došla je preko Stanića, Prosinečkog koji zabija gol za koji ni sam nikad nije priznao da je zapravo pucao na gol, te Šuker zapečatili su prvu pobjedu, 3-1.

Za Hrvatsku su tu povijesnu utakmicu u Lensu osigrali: Ladić - Šimić (od 74. Vlaović), Štimac, Bilić - Stanić, Prosinečki, Soldo, Boban, Asanović, Jarni - Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo