TRENER RIJEKE

ROŽMAN NIJE IMAO PUNO TOGA ZA REĆI NAKON OVAKVOG PORAZA: ‘Ovo nam je škola, trebamo okrenuti ploču na HNL’

Rožmanov plan srušio se nakon pet minuta. Rijeka je odigrala utakmicu za zaborav

U susretu drugog kola F skupine Europske lige Rijeka je u Alkmaaru izgubila od AZ-a sa 1:4 upisavši i drugi poraz u skupini, dok je Dinamo u susretu iz K skupine na gostovanju kod CSKA u Moskvi odigrao 0:0.

Riječani su u Alkmaaru vrlo brzo pali u veliki rezultatski zaostatak, već nakon 20 minuta bilo je 2:0 za domaći sastav koji je potom mirno držao prednost, a s još dva pogotka početkom nastavka stigao i do visoke pobjede.

[VIDEO] OVAKO JE IZGLEDALO ‘ŠKOLOVANJE’ RIJEČANA: Neshvatljivo na koji su način primili neke golove; Ubili su ih u pojam – do kraja!

‘Ovo nam je dobra škola’

Rožmanov plan srušio se nakon pet minuta. Rijeka je odigrala utakmicu za zaborav, a evo što je njihov trener rekao nakon utakmice.

“Sigurno nije dobro izgubiti i čestitke AZ-u na pobjedi. Vidjelo se da su bili brži dok mi nismo bili na razini koju smo željeli. Ovo je dobra škola jer kroz cijelu utakmicu nismo uspijevali doći u neki ritam. Nismo bili kompaktni, prvi pogodak nas je izbacio s puta kojeg smo željeli. Nova utakmica je u nedjelju i moramo se okrenuti HNL-u. Glava gore, Europa nam je nagrada, vidimo kakve su to momčadi i s kakvim igračima raspolažu”, rekao je trener Rijeke nakon utakmice pa zaključio:

“Iskoristili su svaku situaciju jedan na jedan ili na širokom prostoru. Poremetio nas je prvi pogodak, pa odmah drugi, onda su nas rastegli po terenu… Nismo bili na razini da bismo mogli pružiti nešto više, za momčad koja u ovom trenutku prorijeđena izostancima možda su bili i previsoka prepreka za nas, ali sigurno imamo još rezerve. Treba brzo okrenuti ploču na HNL, nema nas puno jer je otpao i Capan. U Šibeniku moramo biti brži i kompaktniji, manje toga dozvoliti suparniku, ali jedan ili dva poraza u Europskoj ligi neće promijeniti smjer u kojem idemo.”

Povratak na Net.hr