Messi nije uspio ni zapucati, Ronaldo odmah provocira

Prvi put ove sezone na jednoj Barceloninoj utakmici na Nou Campu najbolji je nogometaš svijeta Lionel Messi ostao bez ijednog udarca u okvir suparničkog gola.

22.4.2012.
12:24
VOYO logo

U Realovoj velikoj pobjedi na Nou Campu, kojom su Mourinhovi igrači praktički osigurali naslov prvaka otišavši najvećem rivalu četiri kola prije kraja prvenstva na sedam bodova prednosti, Argentinac nije došao do izražaja: propustio je zabiti gol već u trećem El Clasicu zaredom. Nikad njegov post u najvećemu španjolskom derbiju nije trajao tako dugo. Inače, u karijeri je Messi protiv Reala uvijek bio izvanredno inspiriran: samo je Sevilli (14) i madridskom Atleticu (18) zabio više golova negoli Realu (13).

Također, Messi je bez gola u utakmicama protiv Reala na Nou Campu od sezone 2008/09. Kad je u pitanju pobjednička momčad, srušili su Madriđani u subotu čitav niz rekorda. Najviše odskače onaj po broju golova u sezoni. Popeli su se na brojku 109 i time definitivno srušili dosadašnji ligaški rekord, onaj Realov (107) pod Velšaninom Johnom Toshackom iz sezone 1989/90.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo Realu također rekordna 14. gostujuća prvenstvena pobjeda u istoj sezoni. Nadalje, Real je s nova dva pogotka ove sezone u svim natjecanjima došao do brojke od 159 postignutih golova, što je rekordan učinak u povijesti najtrofejnijeg kluba na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj ostaje Cristiano Ronaldo: Portugalac je pobjedničkim golom došao do brojke od 42 gola postignuta ove sezone u Primeri, te 108. gola u 97 prvenstvenih nastupa za Kraljevski klub. Također je trenutačno najbolji strijelac Primere, s pogotkom prednosti u odnosu na Messija, zabio svoj 54. pogodak sezone u svim natjecanjima. Srušio je time za jedan gol svoj lanjski rekord.

"Oduševljen sam, ušlo mi je u naviku zabijati Barceloni na Nou Campu", smatra Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu na Santiago Bernabeuu stiže njemački gigant Bayern, s golom prednosti nad Realom iz prve polufinalne utakmice Lige prvaka:

"Moramo samo nastaviti s ovako dobrom igrom protiv Bayerna i neće biti problema. Igrat ćemo pred našim navijačima i nadamo se da ćemo ishoditi odličan rezultat", zaključio je Portugalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo