SLUŽBENI OPROŠTAJ

RONALDINHO IDE U MIROVINU: Jedan od najvećih ikad napokon je spreman reći zbogom nogometu

Brazilski nogometni majstor Ronaldinho (37) napokon je spreman povući se u igračku mirovinu

Ronaldinho Gaucho, nesumnjivo jedan od najboljih nogometaša svih vremena i igrač koji je bez kluba od 2015. godine, konačno je spreman oprostiti se od igračke karijere.

Nekadašnja zvijezda brazilske nogometne reprezentacije, PSG-a, Barcelone, Milana…, unatoč tome što je bez profesionalnog ugovora od odlaska iz Fluminensea, i dalje je aktivan kroz prijateljske i ekshibicijske utakmice diljem svijeta. Očito ne i igrački zanimljiv (ili je preskup) klubovima za koje bi bio spreman igrati unatoč inzistiranjima njegova agenta da je spreman na potpis novog ugovora.


Shvatio je to očito i nekadašnji majstor koji danas obnaša ulogu Barceloninog ambasadora pa onda i priznao:

“Mislim da ću sljedeće godine i službeno objaviti da je moja karijera završila. Možda odigram koju oproštajnu utakmicu za klubove čiji sam dres nosio, razmislit ćemo o tome. A onda kad se umirovim okrenut ću se svojim projektima u glazbi i svojim nogometnim školama. To će za mene biti nešto novo, morat ću se priviknuti na to.”

Ronaldinho je 2004. i 2005. godine proglašen najboljim nogometašem svijeta. Najveće klupske uspjehe ostvario je s Barcelonom (Liga prvaka, dva španjolska prvenstva), a 2002. godine u dresu izabrane vrste bio je i svjetski prvak.

Povratak na Net.hr