ROMA DOBIVA NOVOG VLASNIKA: / Postignut dogovor oko prodaje kluba za iznos od kojeg boli glava

Image
Foto: Profimedia

Veliki projekt Pallotte bila je izgradnja novog stadiona na jugu Rima

6.8.2020.
11:06
Profimedia
VOYO logo

Talijanski gigant AS Roma objavio je u četvrtak da je postignut dogovor između vlasnika Jamesa Pallotte i Dana Friedkina, američkog poduzetnika, oko prodaje kluba za iznos od gotovo 600 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sinoć je postignut dogovor između AS Roma SPV LLC'

"AS Roma potvrđuje da je sinoć postignut dogovor između AS Roma SPV LLC, većinskog dioničara AS Roma SpA, i Friedkin Grupe za prodaju kluba. Ugovori su potpisani u srijedu navečer, a vrijednost se procjenjuje na oko 591 milijun eura", piše u objavi kluba.

Romom je od 2012. predsjedao američki biznismen James Pallotta, koji je dvije godine kasnije posjedovao sve dionice kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi vlasnik Dan Friedkin ima 54 godine, na čelu je holdinga koji okuplja desetak tvrtki, a posebno je aktivan u prodaji automobila i hotela, sa sjedištem u Houstonu u Teksasu. Prema Forbesu, njegovo se bogatstvo procjenjuje na nešto više od četiri milijarde dolara (3,6 milijardi eura), što ga čini 504. najbogatijim čovjekom na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši vlasnik Pallotta bio vrlo nepopularan kod navijača jer Roma nije osvojila ništa

Bivši vlasnik Pallotta je bio vrlo nepopularan kod navijača jer Roma nije osvojila ništa pod njegovim predsjedništvom, a mnogi vrijedni igrači poput Salaha, Alissona, Marquinhosa, Nainggolana, prodani su kako bi se sanirali dugovi.

Veliki projekt Pallotte bila je izgradnja novog stadiona na jugu Rima, pokrenut 2012. godine, ali kasni zbog pravnih i birokratskih pitanja pa izgradnja nije ni započela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo