NOVO LICE NA RUJEVICI

RIJEKA PREDSTAVILA NOVOG TRENERA: Tomić naslijedio Rožmana, Andrijaševića i ekipu će voditi čovjek koji je ‘radio čuda’ s Lokomotivom

Ugovor s Rijekom je potpisao na godinu i pol dana uz mogućnost produljenja na još jednu godinu

Četrdesetčetverogodišnji hrvatski trener Goran Tomić novi je strateg HNK Rijeke, a na klupi Riječana naslijedit će Simona Rožmana, koji je otišao nakon poraza od Hajduka (0-1) u subotu, objavila je Rijeka u ponedjeljak, nekoliko sati nakon što samo za njegovo imenovanje doznali iz neslužbenih, ali dobro obaviještenih izvora.

DOZNAJEMO: Goran Tomić bi tijekom dana trebao preuzeti momčad Rijeke; Mišković je uvidio jedno i to je presudilo

Tomić je potpisao ugovor na godinu i pol dana uz mogućnost produljenja na još jednu godinu.

“Dobio sam veliku čast i priliku da vodim jedan od najvećih hrvatskih klubova. Želim biti trener velikog kluba i boriti za trofeje. Stanje u klubu je trenutno takvo kakvo je, ne bojim se izazova. Sa svojim ću stožerom napraviti sve kako bismo ostvarili sve ciljeve. Ne bih bio tu da ne vjerujem u kvalitetu ove ekipe, nego bih čekao drugu ponudu”, rekao je Tomić na predstavljanju.

Radio čuda na klupi Lokomotive

Goran Tomić poznato je ime u hrvatskoj javnosti koja ga je najviše zapamtila po odličnim igrama koje je pružala Lokomotiva pod njegovim vodstvom izborivši plasman u finale Kupa Hrvatske 2019./2020. gdje je izgubila upravo od Rijeke.

Goran TomićFoto: Nel Pavletic/PIXSELL

U HNL-u je Tomić sjedio na klupi Šibenika, Istre 1961 i Lokomotive skupivši 157 utakmica. Upečatljivu epizodu imao je 2016. kada je otišao u Kinu na poziv poznatoga švedskog trenera Svena Görana Erikssona na klupu Shenzhena kao njegov pomoćnik.

Tomić je u igračkoj karijeri nastupao za Šibenik, AEK, Vicenzu, Regginu, Red Bull Salzburg, Lierse i Henan.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr