REVOLUCIONARNA IDEJA: / UEFA razmišlja o uvođenju još jednog natjecanja

Image
Foto: AFP

Krovna europska nogometna UEFA ozbiljno razmišlja o uvođenju trećeg klupskog natjecanja za sve one koji svoje europske nastupe završili već na ljeto u kvalifikacijama.

2.10.2015.
18:38
AFP
VOYO logo

Ako bi do toga došlo, to bi uveliko promijenilo nogometnu kartu Europe. Iz razloga, što bi klubovi imali priliku stjecati europsko iskustvo i nakon kvalifikacija za Ligu prvaka i Europsku ligu.

"Takvo natjecanje dat će veću šansu za sudjelovanje u Europi onim klubovima koji bi ispali iz kvalifikacija za grupnu fazu natjecanja", objašnjava Volodimir Geninson, izvršni direktor ukrajinskog nogometnog saveza, nakon inicijalnog sastanka na Malti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Projekt je dio strategije Platinija

Ovaj projekt u biti je strategija predsjednika UEFA-e Michela Platinija, čovjeka koji je dolaskom na vlast želio dati priliku nogometno manjim zemljama da igraju europska natjecanja.

"Podržat ćemo to. Za klubove bi to značilo da ne završavaju europska natjecanja u kolovozu, već bi dobili mogućnost igrati i u rujnu i listopadu", dodao je Geninson za AP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje bi u svakom slučaju završilo do kraja kalendarske godine, no ne prije 2018., kada istječu ugovori koje televizijske kuće imaju s UEFA-om oko prava prenošenja utakmica Lige prvaka i Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo