Prilika za naše klubove

REVOLUCIONARNA IDEJA: UEFA razmišlja o uvođenju još jednog natjecanja

Krovna europska nogometna UEFA ozbiljno razmišlja o uvođenju trećeg klupskog natjecanja za sve one koji svoje europske nastupe završili već na ljeto u kvalifikacijama.

Ako bi do toga došlo, to bi uveliko promijenilo nogometnu kartu Europe. Iz razloga, što bi klubovi imali priliku stjecati europsko iskustvo i nakon kvalifikacija za Ligu prvaka i Europsku ligu.

“Takvo natjecanje dat će veću šansu za sudjelovanje u Europi onim klubovima koji bi ispali iz kvalifikacija za grupnu fazu natjecanja”, objašnjava Volodimir Geninson, izvršni direktor ukrajinskog nogometnog saveza, nakon inicijalnog sastanka na Malti.

Michel Platini UEFA

Projekt je dio strategije Platinija

Ovaj projekt u biti je strategija predsjednika UEFA-e Michela Platinija, čovjeka koji je dolaskom na vlast želio dati priliku nogometno manjim zemljama da igraju europska natjecanja.

“Podržat ćemo to. Za klubove bi to značilo da ne završavaju europska natjecanja u kolovozu, već bi dobili mogućnost igrati i u rujnu i listopadu”, dodao je Geninson za AP.

Natjecanje bi u svakom slučaju završilo do kraja kalendarske godine, no ne prije 2018., kada istječu ugovori koje televizijske kuće imaju s UEFA-om oko prava prenošenja utakmica Lige prvaka i Europske lige.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr