REVOLUCIJA U NOGOMETU: / Talijani od ovog vikenda uvode zelene kartone!

Image
Foto: AFP, MICHEL GANGNE
Image
Foto: AFP, MICHEL GANGNE

Vrlo zanimljiva novost primjenjivat će se od ovog vikenda u utakmicama druge talijanske nogometne lige. Osim crvenih i žutih, suci će u Seriji B na raspolaganju imati i - zelene kartone.

16.1.2016.
11:00
AFP, MICHEL GANGNE
VOYO logo

No, ako ste pomislili da je u pitanju nova vrsta kazne, prevarili ste se. Zeleni kartoni će biti nagrada i dodjeljivat će se igračima koji se istaknu sportskim ponašanjem na travnjaku. Dobivat će ih, primjerice, oni koji izbace loptu izvan terena kako bi se suparniku ukazala liječnička pomoć ili oni koji priznaju da su odglumili prekršaj (ako uopće bude takvih).

Simbolična nagrada

Zeleni kartoni bit će virtualni, suci ih neće nositi u džepu, ali će bilježiti igrače koji pokažu fair-play i njihova imena javljati delegatu. Na kraju svakog mjeseca liga će objaviti njihova imena. Još u rujnu je ovaj novitet jednokratno isproban u utakmicama Serije B, a sada se zeleni kartoni uvode za stalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o simboličnoj nagradi, ali najvažnije je prepoznati fair-play potez. Zeleni kartoni su samo dio inicijative čiji je cilj promjena imidža talijanskog nogometa", poručio je šef natjecanja Serije B Andrea Abodi za Gazzettu dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo