Revolucija u FIFA-i: Blatter donosi veliku odluku koja se neće svidjeti Hrvatskoj?

Član FIFA-inog izvršnog odbora Theo Zwainziger je, u intervju za njemački Bild, kazao kako bi Europa mogla izgubiti jedno mjesto na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

8.10.2014.
15:43
VOYO logo

Ako do toga dođe, u Rusiji bi igralo dvanaest europskih reprezentacija, koje bi svoje mjesto izborili kroz kvalifikacije, te Rusija kao domaćin.

Time bi Afrika itekako profitirala jer bi dobila šestog predstavnika na SP-u. Da stvar za nogometnu Afriku bude bolja, predsjednik FIFA-e Sepp Blatter smatra kako su afričke reprezentacije aktualnim modelom veoma podcijenjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik zna da ima većinu iza sebe kada je riječ o preraspodjeli mjesta za Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da će se stvari uistinu na kraju presložiti tako da će Europa izgubiti mjesto" rekao je Zwanziger.

//www.youtube.com/embed/mV9hLFH-Clo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nedavno održanom prvenstvu u Brazilu, Europu je 13 reprezentacija, a Afriku tek njih pet. Ostala mjesta zauzelo je četiri reprezentacije iz Sjeverne i Srednje Amerike, tri iz Azije, jedna iz Australije te pet iz Južne Amerike. Počasno je, 32. mjesto, naravno bilo rezervirano za domaćina Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo