Reprezentacije dočekale suhe slavine i štakori!

'Nakon što su se smjestili, večeru su čekali tri puna sata iza dogovorenog roka. No, tu nije bio kraj.

21.1.2012.
12:13
VOYO logo

Radi se o turniru najboljih afričkih nacionalnih momčadi koji Ekvatorska Gvineja, inače država sa 70% siromašne populacije (zarađuju manje od dva dolara dnevno), suorganizira s Gabonom. Usporedbe s uvjetima u europskom nogometu tu su gotovo nemoguće.

Kad su se smjestili u neugledni hotelčić u Bati, najvećem gradu Ekvatorske Gvineje, zambijski su nogometaši shvatili da u sobama uopće nemaju vode. Nakon pretrpljene traume, koliko god opisane okolnosti za siromašne srednjoafričke države i nisu toliko iznenađujuće, Zambijci su se preselili u drugi hotel:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda nismo najbolja reprezentacija u Africi, ali minimum poštovanja svejedno zaslužujemo", rekao je izbornik zambijskih nogometaša Herve Renard.

Zambijci nisu jedini koji negoduju zbog smještaja. Preseljenje razmatraju jedni od favorita natjecanja, Bjelokošćani, dok se na njega odlučio i izbornik Burkine Faso Paulo Duarte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo se došli smjestiti, shvatili smo da ćemo prenoćiti u prerušenom kafiću odnosno restoranu. To uopće nije bio hotel. Nismo imali konferencijsku niti videosobu. Uvijek smo prisiljeni improvizirati. Tako je to s Kupom nacija", rekao je Duarte.

Natjecanje dvobojem protiv Libije upravo u Bati u subotu otvara domaća reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo