'PAO NAJVEĆI ŠEF NOGOMETNE MAFIJE NA BALKANU': / Regionalni i svjetski mediji bruje o presudi Mamiću i društvu

Image
Foto: Screenshot

'Šef Dinama Zdravko Mamić, najveći šef nogometne mafije na Balkanu, osuđen je na 6 godina i 6 mjeseci zatvora zbog krađe novca iz Dinama'

6.6.2018.
17:11
Screenshot
VOYO logo

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivima za USKOK-ove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

ĆIRO ZA NET.HR O PRESUDI NJEGOVOM KUMU MAMIĆU: ‘Žao mi je, kazna je drastična, a evo što to znači za reprezentaciju’

Konačni pad vladara hrvatskog nogometa

Konačni pad vladara hrvatskog nogometa, odnosno presuda Županijskog suda u Osijeku, odjeknula je svjetskim medijima. Naravno, najviše su tome, uz hrvatske medije, pažnju pridonijeli i regionalni mediji. Dnevni Avaz, poznati medij iz Bosne i Hercegovine, države u koju je nepravomoćni osuđenik Zdravko Mamić pobjegao kako bi izbjegao momentalno zatvaranje, javlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS SE JAVIO SMIJEŠNIM PRIOPĆENJEM: Čekala se reakcija iz Saveza, a evo što su oni poručili

"Zdravko Mamić nepravomoćno osuđen na 6,5 godina zatvora. Zdravko Mamić kriv je i za izvlačenje novca u slučaju podjele transfera s Lukom Modrićem, trenutno nogometašem Real Madrida. Riječ je o 80,9 milujuna kuna (21 milijun KM), od kojih je Dinamo platio 14 milijuna (3,7 milijun KM) poreza, a ostatak isplatio Modriću. Mamić je nakon presude poručio: Ostajem u BiH, ne bih htio biti u koži onima koji su mi ovo napakovali", stoji u pisanju web izdanja Dnevnog Avaza.

Image
Image

'Uz Mamića su za krađu novca iz Dinama osuđeni i njegov brat Zoran'

Sportsport.ba u svojem pisanju o nepravomoćnoj presudi Zdravku Mamiću javlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravko Mamić osuđen je na šest i po godina zatvora zbog malverzacija u poslovanju NK Dinamo Zagreb. Uz Mamića su za krađu novca iz Dinama osuđeni njegov brat Zoran, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović te poreznik Milan Pernar. Zoran Mamić je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci, Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca, a Damir Vrbanović na tri godine zatvora".

Slobodna Bosna u svojem pisanju o Zdravku Mamiću ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrečena presuda Mamiću i ostalima: Zdravko Mamić osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora, mora vratiti 52 milijuna kuna. Mamić je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 6 i pol godina! Zoran Mamić je dobio 4 godine i 11 mjeseci zatvora, Milan Pernar 4 godine i dva mjeseca, a Damir Vrbanović tri godine. Poslana je tjeralica, Dinamov savjetnik je i službeno bjegunac. Sa Županijskog suda u Osijeku već je prema policija otišla tjeralica kojom se traži Mamićevo uhićenje. Ali, na prijavljenoj adresi ga neće pronaći".

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

OVAKO STRANCI OBJAŠNJAVAJU NEUPUĆENIMA TKO JE ZAPRAVO ZDRAVKO MAMIĆ: BBC o ‘gazdi hrvatskog nogometa’

'Zdravko Mamić ide u zatvor'

I srpski mediji dosta su pozornosti posvetili Mamićevoj nepravomoćnoj presudi. Pa tako B92 piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravku Mamiću šest i pol godina zatvora za financijskih malverzacija iz Međugorja u BiH. Mamić je poručio da se neće vraćati u Hrvatsku i da se želi braniti sa slobode".

Beogradski tabloid Kurir dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

15.07.2015., Zagreb - Braca Zoran i Zdravko Mamic izasli su iz zatvora u Remetincu nakon sto su uplatili ukupno 11 milijuna kuna (Zdravko 7, a Zoran 4) jamcevine. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

"Zdravko Mamić ide u zatvor. Prvi čovjek Dinama osuđen je na 6,5 godina. Poslije tri godine suđenja - prekidanog, nastavljanog, obilježenog sumnjivim svjedočenjima, zamijenom odvjetnika, milijuna eura kaucije - Županijski sud u Osijeku izrekao je presudu savjetniku u zagrebačkom nogometnom klubu Dinamo Zdravku Mamiću".

Večernje novosti na svojoj naslovnici web izdanja dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Alfa i omega hrvatskog nogometa'

"Prvi čovjek zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo, Zdravko Mamić, osuđen je danas na šest i po godina zatvora zbog štetu nanijete tom klubu u iznosu 15,5 milijuna eura i za utaju poreza od 1,2 milijuna eura. On se tereti da je to učinio transferom hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena".

I Slovenci javljaju o presudi Mamiću i društvu. Ljubljansko Delo piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.06.2018., Medjugorje, Bosna i Hercegovina- Zdravko Mamic odrzao je konferenciju za medije nakon sto mu je na Zupanijskom sudu u Osijeku izrecena nepravomocna presuda u trajanju od 6 i pol godina zatvora. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

"Sud u Osijeku je alfa i omegu zagrebačkog Dinama i hrvatskog nogometa Zdravka Mamića danas osudio na šest i pol godina zatvora zbog financijske štete klubu i državnom proračunu Republike Hrvatske. Ostala trojica optuženika također će u zatvor - Zdravkov brat Zoran Mamić, izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i Milan Pernar".

Yahoo: 'Hrvatski sud optužio je Mamića za korupciju u Dinamu iz Zagreba'

Nepravomoćna presuda Zdravku Mamiću odjeknula je i u uglednim svjetskim medijima. Pa je tako ugledni američki Yahoo napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski sud optužio je Mamića za korupciju u Dinamu iz Zagreba. Hrvatski nogometni čelnik i bivši službeni šef Dinama iz Zagreb Zdravko Mamić osuđen je u srijedu na šest i pol godina zatvora zbog zloupotrebe moći i uzimanja više milijuna eura. Dvije međunarodne zvijezde - vezni nogometaš u Real Madridu Luka Modrić i stoper Dejan Lovren, pojavili su se kao svjedoci tijekom suđenja u Osijeku pružajući detalje njihovih transfera iz Dinama. Hrvatski kapetan Modrić optužen je u ožujku zbog navodnog lažnog svjedočenja o detaljima transfera iz Dinama u Tottenham Hotspur 2008. godine".

Zanimljivo, ali navijački portal Ultras Tifo, relevantan portal za navijačku subkulturu koji je pisao do sad o borbi Bad Blue Boysa protiv Zdravka Mamića i društva za demokratski Dinamo i čišći hrvatski nogomet, stavio je točku na i riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šef Dinama Zdravko Mamić, najveći šef nogometne mafije na Balkanu, osuđen je na 6 godina i 6 mjeseci zatvora zbog krađe novca iz Dinama! No, jučer, prije nego što je objavljena kazna, pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo