REGIJA ODUŠEVLJENA VATRENIMA: / Srpski tabloid raspalio; 'Hrvati su svjetska klasa'

Image
Foto: AFP/Screenshot

Svi redom smatraju da ova Hrvatska može jako daleko

17.6.2018.
8:30
AFP/Screenshot
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 2-0 protiv Nigerije sinoć u Kalinjingradu započela je svoj nastup u skupini D na Svjetskom prvenstvu.

Prvi pogodak za Hrvatsku bio je autogol Oghenekara Eteba u 32. minuti, dok je pobjedu potvrdio Luka Modrić iz kaznenog udarca u 71. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to bila neka posebna partija Dalićeve momčadi, ali pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Štoviše, dojma smo da Nigerijci ne bi dali gol da se igralo tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vježbali igru iz prekida

Skauting Nigerije je odrađen odlično jer su i prije utakmice iz hrvatskog stožera upozoravali da su Nigerijci limitirani u skok igri, a Hrvatska je oba gola dala nakon kornera, iz prekida, što su Vatreni i vježbali na treningu...

U 33. minuti nakon Modrićevog ubačaja Mandžukić je bio najbrži u skoku nakon prijenosa lopre glavom Rebića, a njegov udarac glavom pogodio je nesretnog Eteba i lopta je ušla u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JURČIĆ ZA NET.HR: ‘Ne lovim se na priče o Mandži, to je prekaljeni igrač. No, ja bih izdvojio dvojicu koji su odigrali fenomenalno’

U 70. minuti, opet nakon kornera, Ekong je hrvačkim zahvatom srušio ratnika Mandžukića, zaradio je žuti karton, a Hrvatska je dobila penal.

Modrić hladan poput špricera

Modrić je udarac s bijele točke realizirao mirno, poslao vratara u jednu, loptu u drugu stranu, poput pravog rutinera, hladno oput špricera...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE O HRVATSKOJ I SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU PROČITAJTE – OVDJE.

Hrvatska je zabila i drugi gol a da u 90. minuta igre nije barem jedan udarac uputila u okvir nigerijskog gola.

Hrvatska je nakon prvog kola s tri boda prva u skupini D, Argentina i Island imaju po jedan, a Nigerija je na začelju bez bodova. Drugo kolo Hrvatska igra 21. lipnja protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku trese euforija

Hrvatsku nakon Nigerije trese euforija, što je i očekivano s obzirom na to da se na pobjedu na otvaranju SP-a čeka od 1998., no regija je itekako znala honorirati nastup Modrića i društva protiv afričke reprezentacije.

''Imaju čemu da se nadaju Hrvati na ovom šampionatu, vidjeli smo igru koja im obećava dug boravak u Rusiji, mada pravi testovi tek slijede po trupe Zlatka Dalića, a prvi naredni i najveći – Argentina'', stoji u tekstu srpskog tabloida Telegrafa, a naslov istog je prilično bombastičan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rutina Hrvata protiv Nigerije, 'kockasti' su svijetska klasa!''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sličnom tonu pisali su i ostali portali u regiji poput Kurira, B92, Klix.ba ili Sportsport.ba. Svi redom smatraju da ova Hrvatska može jako daleko...

Kurir sinoćnju pobjedu opisuje ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izabranici selektora Zlatka Dalića bili su bolji rival i zasluženo osvojili čitav plijen na mundijalskoj premijeri. Bodreni od oko 6.000 svojih navijača rivalu nisu dozvolili da stvori šansu, a s druge strane su koristili prilike koje su im se ukazale".


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo