REGIJA BRUJI O 'SLUČAJU MODRIĆ': / 'Hrvati su u panici, Luki prijeti zatvor, i on je sakrio milijune'

Image
Foto: Screenshot

Vijest da je i najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić također pod istragom španjolskih vlasti zbog sumnji u utaju poreza, očekivano je odjeknula čitavom regijom.

6.12.2016.
13:25
Screenshot
VOYO logo

"Football Leaks" je od prošle godine do prošlog proljeća objavio niz dokumenata i ugovora koji otkrivaju prljave tajne nogometnog biznisa i najvećih nogometnih transfera. Sad je na red došla i utaja poreza u Španjolskoj koju je u javnost, u suradnji sa spomenutim "Football Leaksom", plasirao El Mundo, čiji su novinari sudjelovali u razotkrivanju ovih dokumenata i koji su to sve revno istraživali do konačnog plasiranja u javnost.

NASLOVNICE VRIŠTE: Svi su u šoku! ‘Osramoćeni Modrić varao državu, pod istragom je vlasti i prijeti mu zatvor’

'Luka Modrić pod istragom, optužen za utaju više milijuna eura'

Uz Modrića, pod istragom Španjolaca su još Realovci Cristiano Ronaldo, Pepe, Coentrao, bivši igrači Casillas, Özil, Raul, Xabi Alonso, trener Jose Mourinho, a Hrvata se optužuje da je preko luksemburške tvrtke izbjegao prijaviti dio prihoda u razdoblju od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VELIKI SKANDAL ‘FOOTBALL LEAKS’ TRESE NOGOMET : I Modrić pod istragom vlasti zbog utaje poreza!

Vijest da se Modrić također našao pod istragom španjolskih vlasti zbog izbjegavanja plaćanja poreza očekivano je odjeknula u regiji. Pa tako srpski tabloid Kurir piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatu prijeti zatvor: Luka Modrić pod istragom, optužen za utaju više milijuna eura. Reprezentativac Hrvatske i član udarnih 11 Real Marida Luka Modrić našao se na popisu nogometaša koji su optuženi za utaju poreza u Španjolskoj”.

'Računica je sasvim jasna'

Telegraf, pak, donosi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati u panici: I Luki Modriću prijeti - zatvor! Porezni skandal koji trese nogometne zvijezde u Španjolskoj, ali i šire, proširio se i na kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića. Ako je vjerovati katalonskom El Mundu, čije su navode prenijeli i ostali mediji u Španjolskoj, Modrić je preko jedne luksemburške tvrtke, kojoj je prodao marketinška prava, izbjegao prijaviti dio prihoda koji je ostvarivao u 2013. i 2014. godini s obzirom na to da porez u Luksemburgu iznosi oko 1%, u Španjolskoj 30%, a u nekim slučajevima čak i maksimalnih 51 posto. Računica je, tako, sasvim jasna. Svrstavanjem Modrića u ovu priču samo je nastavak šokantnih otkrića o kojima mediji diljem Europe pišu već danima".

B92 o ovom slučaju javlja na sljedeći način:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poslije Ronalda i Modrić je sakrio milijune'

"Poslije Ronalda i Modrić je sakrio milijune. Reprezentativac Hrvatske i član udarnih 11 Reala Luka Modrić našao se na popisu nogometaša koji su optuženi za utaju poreza u Španjolskoj. Kako su objavili španjolski mediji, a prenose skoro svi hrvatski portali, zvijezda Real Madrida je pod istragom jer nije prijavio prihode od nekoliko milijuna eura u periodu od 2013. do 2014. godine. On je samo jedan u nizu nogometaša koji su se našli u središtu skandala, a lik Modrića puni stupce u španjolskim medijima već danima".

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI
Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Modrićev slučaj navodne pronevjere odjeknuo je i u Crnoj Gori

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Modrić pod istragom", naslov je na portalu Vijesti.

"Nakon Ronalda i Mourinha, a ranije Messija i Neymara i Luka Modrić je pod istragom španjolskih poreznih organa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo