REAL SMIJENIO LOPETEGUIJA I OBJAVIO IME NOVOG TRENERA: / Senzacija na klupi slavnog kluba

Image
Foto: AFP

Real Madrid objavio veliku vijest

29.10.2018.
21:08
AFP
VOYO logo

Kao i što se bilo najavljivalo i očekivalo, Julen Lopetegui više nije trener Real Madrida nakon katastrofalnog ulaska u ligašku sezonu i jučerašnjeg debakla na Camp Nou 5-1 kod Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Santiago Solari od ponedjeljka je i službeno novi trener Real Madrida, priopćio je "kraljevski klub". Solari je trener druge momčadi Reala, a tijekom igračke karijere za "kraljevski klub" je igrao od 2000. do 2005. godine...

'Izdržao samo tri mjeseca na kormilu Reala'

Tako je Lopetegui izdržao samo tri mjeseca na kormilu Reala, a predsjednik kluba Florentino Perez i dalje želi dovesti bivšeg trenera Chelseaja Talijana Antonia Contea. No, protiv njegovog dolaska su neki od glavnih igrača kluba, navode španjolski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CONTE IPAK NE PREUZIMA UZDRMANI REAL ZBOG GRIJEHA IZ PROŠLOSTI? Na površinu isplivalo ime novog trenera koji je prava senzacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Real Madrida prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor Real Madrida odlučio raskinuti ugovor Julena Lopeteguija

"Izvršni odbor Real Madrida sastao se u ponedjeljak, 29. listopada 2018. i odlučio raskinuti ugovor koji je vezao trenera Julena Lopeteguija s klubom.

Ta odluka, donešena s maksimalnom odgovornošću, ima za cilj promijeniti raspoloženje u kojemu se nalazi prva momčad, dok su još dostižni svi ciljevi ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor razumije kako postoji velika razlika u kvaliteti momčadi Real Madrida, koja ima osmoricu nominiranih za nadolazeću Zlatnu loptu, što se nikad nije dogodilo u povijesti kluba, i dosadašnjih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privremeno će ga zamijeniti Santiago Solari

Klub zahvaljuje Julenu Lopeteguiju i cijelom njegovu stručnom stožeru za uložen trud i posao i želi im sve najbolje u profesionalnim karijerama. Privremeno će ga zamijeniti Santiago Solari, koji će voditi prvu momčad od utorka", stoji u priopćenju Reala iz Madrida.

Lopetegui je tako dobio otkaz nakon samo deset odigranih utakmica u La Ligi, ukupno 14, ako tome pridodamo i utakmice u ostalim natjecanjima. Prvak Europe trenutno je deveteroplasirana momčad prvenstva što je izazvalo potrese na Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solari poput Zidanea

Označen je znak za uzbunu, a u takvim situacijama najčešće strada trener. Lopetegui, ruku na srce, nije pronašao način i potrebnu kemiju unutar momčadi i ovo što se dogodilo nije nepravedno, nego sasvim logičan potez.

Solari je, tako, ni kriv, ni dužan, dobio priliku koja se svojedobno bila pružila i Zinedineu Zidaneu kad je vodio drugu momčad Reala. Zidane je prvu momčad Kraljeva preuzeo u sjiečnju 2016. godine, nakon što je Rafaelu Benitezu uručen otkaz i postao jedan od najuspješnijih trenera u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji pišu kako je klub odlučio napraviti ovaj potez i zbog toga što mu je svojedobno donio uspjeh, a ističu i kako Solari i nije imao neke posebno dobre uspjehe na klupi B momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Lopetegui je tako postao drugi trener ikad u povijesti Reala koji je smijenjen tako brzo, odnosno Antonio Camacho i njegovih 6 utakmica koje je 2004. vodio kao trener Reala najmanje je ikad u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo