REAL MADRID PAO U SRCU KATALONSKE POBUNE: / Girona velikim preokretom šokirala europskog prvaka i bacila navijače u trans

Image
Foto: Screenshot

Nogometaši Girone kreirali su senzaciju u desetom kolu španjolskog prvenstva, pobijedivši pred svojim navijačima aktualnog europskog prvaka Real Madrid s 2-1.

29.10.2017.
18:10
Screenshot
VOYO logo

Puno je emocija i bure izazivala ova utakmica, postojala je čak i mogućnost da bude odgođena, ali nitko od domaćih navijača sada ne žali što je odigrana. Katalonija je, naime, u petak proglasila neovisnost koju Ššanjolska ne priznaje, a svojevrsno srce katalonske pobune i želje za odcjepljenjem je upravo Girona. Riječ je o gradu u kojem je gradonačelnik bio sadašnji predsjednik katalonske vlade Carles Puigdemont i ogradu koji je u petak prvi skinuo španjolske zastave s javnih ustanova nakon proglašenja neovisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jake mjere osiguranja

Real Madrid kao svojevrsni simbol španjolskog centralizma i unitarizma i miljenik kraljevske obitelji nikad nije imao lijep doček u Kataloniji, pa je zbog trenutne napete situacije postojala mogućnost odgode dvoboja. To se ipak nije dogodilo, ali je utakmica odigrana pod velikim mjerama osiguranja.

Madriđani su na stadionu Montilivi poveli već u 12. minuti pogotkom Isca. Domaći branič Maffeo je pogodio stativu, a Real je jurnuo u kontranapad. Ronaldov je udarac obranio Gironin golman Bounou, ali lopta se odbila do Isca koji je zabio za vodstvo aktualnog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/qww9n

Portu junak Girone

Domaći su do izjednačenja došli u 54. minuti. Riera je natjerao Nacha na pogrešku, lopta je završila kod Stuanija koji je pucao s desetak metara udaljenosti i matirao Casillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eksplozija oduševljenja na Montiliviju dogodila se samo pet minuta kasnije. Stuani je iskosa s lijeve strane pucao prema golu, Casilla je odbio loptu do Maffea, ovaj je snažno opalio, a Portu, koji je doduše bio u zaleđu, skrenuo loptu u mrežu za vodstvo Girone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madridu je ovo već drugi ovosezonski poraz i na kontu ima 20 bodova, čak osam manje od vodeće Barcelone. Ispred Kraljevskog kluba je na ljestvici i Valencia s 24 boda. Dodajmo da Real nikad nije bio prvak kad je zaostajao osam bodova za vodećom momčadi u bilo kojem dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je prvi put nakon 1990. godine (Real Burgos) izgubio u prvom dvoboju protiv novaka u ligi. Girona je, ujedno, zaustavila Realov niz od 13 pobjeda na gostovanjima u Primeri.

Spomenimo još da je Luka Modrić odigrao cijelu utakmicu za Real i dobio je žuti karton potkraj prvog dijela, dok Matea Kovačića nije bilo zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo