Modrićeva nesreća donosi Real Madridu milijunsku zaradu!

Ozljeda hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića donijet će njegovom klubu Real Madridu oko 1.6 milijuna eura iz FIFA-ina Programa zaštite klubova.

Modrić se, podsjetimo, ozlijedio u prvom poluvremenu kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo između Italije i Hrvatske u Milanu. Izašao je iz igre u 28. minuti, a magnetska rezonanca koju je obavio u Madridu pokazala je da se radi o ozbiljnoj ozljedi, te da će zbog gotovo potpunog otkinuća hvatišta mišića lijeve natkoljenice, izbivati s travnjaka oko tri mjeseca.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) svojim je Programom zaštite klubova predvidjela kompenzacije za one klubove čiji su se igrači ozlijedili u reprezentaciji, pod uvjetom da ih čeka stanka od minimalno 28 dana. Visina nadoknade ovisi o igračevim primanjima i duljini izbivanja s travnjaka, odnosno FIFA pokriva kompletnu plaću ozlijeđenog nogometaša i još pridoda određeni iznos klubu.

//www.youtube.com/embed/UnG2l80L7WY

Budući da Modrić u Realu prima četiri mijuna eura godišnje, a na terenu ga neće biti oko tri mjeseca, španjolski AS je izračunao da će Kraljevski klub primiti od FIFA-e oko 1.6 milijuna eura. Ranije ove godine su Madriđani na isti način dobili oko dva milijuna eura zbog ozljede Samija Kheidre koji je izbivao pet mjeseci.

Aktualni europski prvak će tako na temelju Modrićeve ozljede nešto i zaraditi, ali vjerujemo da bi trener Carlo Ancelotti puno radije vidio svog dirigenta veznog reda na terenu.

Povratak na Net.hr