U OČEKIVANJU TRANSFERA

RAT ZBOG NEYMARA: Francuska liga poslala jasan odgovor Španjolcima nakon njihova šokantnog poteza

Nekoliko sati nakon što je španjolska La Liga odbila primiti odštetu PSG-a za Neymara i tako malo zakočila njegov transfer, oglasila se i francuska Udruga profesionalnih nogometaša (LFP).

Barcelona je u srijedu potvrdila da ju je Neymar obavijestio kako namjerava otići u PSG koji je spreman platiti cijelu odštetnu klauzulu od 222 milijuna eura. Dan kasnije su igračevi odvjetnici došli u sjedište La Lige kako bi u ime PSG-a uplatili spomenuti iznos, ali ih je šef lige Javier Tebas odbio jer smatra da bogati francuski klub ovim transferom narušava financijski fair-play.

ŠOK ZA NEYMARA I PSG: Komplicira se najveći transfer u povijesti, vodstvo španjolske lige odbilo prihvatiti 222 milijuna eura

RAKITIĆ PREKO NOĆI ZAMIJENIO NEYMARA: U Barceloni uništavaju svaki podsjetnik da je Brazilac bio član kluba

Podrška PSG-u

Najavio je Tebas da će se žaliti UEFA-i, Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei, ali i institucijama Europske unije. No, realno je za očekivati da ipak neće zaustaviti transfer.

U popodnevnim satima četvrtka oglasili su se iz LFP-a i izrazili iznenađenje potezom kolega iz Španjolske.

“LFP je iznenađen i ne razumije razloge zbog kojih je La Liga odbila prihvatiti iznos za Neymarovu odštetnu klauzulu. LFP poziva La Ligu da poštuje FIFA-ina pravila i obveze. LFP podržava Paris Saint-Germain i izražava želju za dolaskom Neymara u Le Championnat. Pravna služba LFP-a stoji na raspolaganju PSG-u kako bi Neymarov ugovor što prije bio odobren”, stoji u priopćenju Udruga profesionalnih nogometaša.

Povratak na Net.hr