Živahno na Fejsu: Izbacite Šimunića iz reprezentacije!

I dok je grupa koja pruža podršku Josipu Šimuniću nakon sramotnog skandiranja u Maksimiru sakupila više od 75.000 članova na Facebooku, pojavila se i grupa koja osuđuje njegov potez.

21.11.2013.
10:55
VOYO logo

"Josip Joe Šimunić je svojim anticivilizacijskim činom skandiranja ustaškog pokliča ukaljao ugled Republike Hrvatske i stoga mu nije mjesto u reprezentaciji", stoji u opisu grupe 'Izbacite Josipa Šimunića iz reprezentacije'.

Doduše, oni na društvenoj mreži još nisu ni približno 'jaki' kao i grupa potpore, a bit će zanimljivo vidjeti za nekoliko dana koliko će imati članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbacivanje Šimunića iz reprezentacije bio bi presedan u hrvatskom sportu, ali Grci su, istina zbog većeg skandala, izbacivali sportaše iz reprezentacije za sva vremena.

Giorgos Katidis bio je kapetan nogometne reprezentacije do 19 godina. Naglašavamo bio, jer je na utakmici tamošnjeg prvenstva salutirao navijačima s podignutom desnicom. Zbog nacističkog pozdrava Grčki nogometni savez ga je suspendirao iz reprezentacije do kraja života, a njegov klub AEK do kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katidis je pokušao prodati priču da je uzdignutom desnicom samo pokazivao na prijatelja na tribini, međutim priča mu nije prošla. Osim spomenutih kazni, dobio je i zabranu ulaska na sva sportska borilišta u Grčkoj na tri mjeseca. Nije mu pomogla ni isprika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo