RASPAD SUSTAVA: / Zbog Messija, Modrica i ostalih prijeti potpuni kolaps

Prekid spanjolskog nogometnog prvenstva, koji bi trebao nastupiti 16. svibnja, mogao bi izazvati pravni rat, odnosno dovesti do gomile tuzbi.

8.5.2015.
13:49
VOYO logo

Podsjetimo, Spanjolski nogometni savez (RFEF) objavio je prekid odigravanja svih utakmica od 16. svibnja zbog nesuglasica s Vladom, odnosno Ministarstvom sporta oko raspodjele prihoda od televizijskih prava. Strajku se protivi Udruga profesionalnih klubova (LFP), ali punu podrsku mu je dao Sindikat nogometasa (AFE) ciji su se predstavnici okupili u cetvrtak u Madridu. Na sastanku na kojem su, medu ostalima, bili Xavi, Iniesta, Ramos, Casillas i Pique, igraci su potvrdili da su odlucni u tome da od 16. svibnja nece igrati ako ne dode do dogovora s drzavom.

Konkretno, to bi znacilo da ce se odigrati jos samo 36. kolo koje je na rasporedu ovaj vikend, a posljednja bi dva kola bila stopirana. Ne bi se u tom slucaju 30. svibnja igrao ni finale Kupa kralja izmedu Barcelone i Athletic Bilbaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca pise da u nogometnim pravilnicima nije predvideno sto se dogada u slucaju strajka, sto znaci da bi nadlezan trebao biti Zakon o radu. A u njemu jasno stoji da se dani provedeni u strajku ne nadoknaduju, odnosno ne odraduju. Budu li se u Spanjolskoj doslovno toga pridrzavali, to bi znacilo da zadnja dva kola uopce nece biti odigrana, a to bi dovelo do potpunog kolapsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedvojbeno bi doslo do poplave tuzbi jer se klubovi koji bi prema ljestvici nakon 36. kola trebali ispasti iz lige sigurno ne bi pomirili s time. Jednako kao ni klubovi kojima bi u zadnja dva kola bila onemogucena borba za Europu i u konacnici - borba za naslov prvaka! Jer sasvim je sigurno da novi prvak nece biti poznat nakon ovog vikenda. Barcelona trenutno ima dva boda vise od Real Madrida i ne moze matematicki osigurati naslov cak ni u slucaju subotnjeg poraza Kraljevskog kluba od Valencije.

Sasvim je, dakle, jasno da bi bez posljednja dva kola cijelo natjecanje bilo neregularno i da bi doslo do lavine nezadovoljstva, sukoba i pravnih bitaka. Za sve bi, stoga, bilo najbolje da se dogovor cim prije postigne i da prvenstvo bude okoncano na normalan nacin, bez ikakvih repova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo