RASHFORD JE SENZACIJA: / No, sjeća li se danas itko Kierena Leeja?

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF
Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Nogometnu javnost u Engleskoj, ali i šire, zapalio je proteklih dana 18-godišnji napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford. Gotovo anonimni mladić je preko noći postao svjetska senzacija.

1.3.2016.
12:02
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Svega nekoliko minuta prije uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige protiv Midtjyllanda saznao je da će biti u početnoj postavi jer se ozlijedio Anthony Martial. Na ukazano je povjerenje treneru Louisu van Gaalu uzvratio s dva pogotka koja su pomogla Unitedu da pobijedi s 5-1 i prođe dalje. No, nije stao samo na tome. Tri dana kasnije je bio u udarnoj momčadi u derbiju protiv Arsenala i opet je briljirao: zabio je dva pogotka i jednom asistirao u pobjedi Crvenih vragova 3-2.

https://vid.me/rvX7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Rashford trenutno top tema, tinejdžeri koji su zabijali u debitantskim utakmicama nisu rijetkost u Manchester Unitedu, a mi vas u nastavku podsjećamo na neke od njih. Jedni su postali zvijezde, a drugih se danas malo tko sjeća.

Paul Scholes

Jedan od najvećih veznjaka koje je engleska ikada imala debitirao je kao 19-godišnjak u sezoni 1994/95 u utakmici Liga kupa protiv Port Valea. U pobjedi 2-1 postigao je oba pogotka, a tri dana kasnije je debitirao i u Premier ligi te bio strijelac u porazu od Ipswicha (2-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wayne Rooney

Današnji kapetan je stigao u Manchester United iz Evertona kao 18-godišnjak i u to je doba bio najskuplji tinejdžer svijeta. Debitirao je 28. rujna 2004. u utakmici Lige prvaka protiv Fenerbahçea, a njegovu premijeru u novom dresu i danas pamti većina navijača Uniteda. Upisao je Rooney hat-trick i asistenciju u pobjedi 6-2 i najavio veliku karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kieran Lee

Vezni nogometaš kojeg su vjerojatno zaboravili svi navijači Uniteda, što i ne čudi jer je skupio samo tri nastupa prije no što je 2008. napustio klub. U utakmici Liga kupa protiv Crewea u listopadu 2006. ušao je u igru u 77. minuti, a u samoj završnici produžetka je svojim pogotkom spriječio jedanaesterce. Danas igra za Sheffield Wednesday.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federico Macheda

Talentirani talijanski napadač debitirao je u travnju 2009. sa samo 17 godina. Ušao je u igru u premierligaškom dvoboju protiv Aston Ville i u zadnjim sekundama zabio za pobjedu 3-2. Nekoliko dana kasnije je donio tri boda Unitedu i u utakmici protiv Sunderlanda (2-1), ali karijera mu je nakon toga krenula nizbrdo. Trenutno je član Cardiffa, ali ni tamo ne briljira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nick Powell

Sir Alex Ferguson ga je kao 18-godišnjaka uveo u igru u premierligaškom dvoboju protiv Wigana u rujnu 2012. Samo devet minuta kasnije je zabio za konačnih 4-0, ali otada je skupio još samo osam nastupa za United, a danas je na posudbi u Hull Cityju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James Wilson

Ryan Giggs mu je kao privremeni trener u završnici sezone 2013/14 dao priliku protiv Hulla, a tada 18-godišnji Wilson je, kao i Rashford, bio dvostruki strijelac u pobjedi 3-1. No, karijera mu nakon toga nije strelovito krenula prema naprijed, pa je danas na posudbi u Brightonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anthony Martial

Kada ga je United u finišu lanjskog ljetnog prijelaznog roka platio Monacu 50 milijuna eura, mnogi su ostali u šoku. Nekoliko dana kasnije je, tada još kao 19-godišnjak, debitirao u derbiju protiv najvećeg rivala Liverpoola i zabio fantastičan gol za konačnih 3-1. Ukupno je ove sezone postigao deset pogodaka za United i šest puta asistirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo