'Isprike su za gubitnike! Ova generacija i dalje zaslužuje poštovanje!'

Jedan od najpouzdanijih španjolskih nogometaša koji je debelo zakazao na aktualnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Sergio Ramos, nije tražio isprike za rano ispadanje aktualnih prvaka.

19.6.2014.
12:06
VOYO logo

Čile je u srijedu s 2:0 pobijedio Španjolce, te ih poslao kući i prije posljednjeg kola! Španjolska, aktualni svjetski i dvostruki europski prvak, nakon dva kola u skupini B nema nijedan bod na svojem kontu i gol-razliku 1:7.

"Sada se više nego ikada moramo ujediniti, i moramo biti zajedno kao što smo to bili posljednjih šest godina. Danas nije dan kada ćete nam suditi i donositi zaključke. Pred reprezentacijom je svjetla budućnost, a ova je generacija ostvarila rezultate koje nitko dosada u povijesti nije", rekao je Ramos, pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lako je tražiti neke isprike za ovakav rezultat, ali isprike su za gubitnike! Ovo su bila dva dana u kojima nas sreća nije mazila kao na prijašnjim velikim natjecanjima i to je to. Ispričavamo se svim Španjolcima, ponajviše onima koji su u vrijeme krize došli u Brazil kako bi nas bodrili. No nogomet je igra koja vam ponekad ne pruži ono što od nje očekujete", kaže Ramos, pa zaključuje o ovoj sjajnoj generaciji na zalasku.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napuštamo turnir, ali svaki je igrač dao svoj maksimum, jer to nošenje ovog dresa izvlači iz svakog od nas. Moja glava ostaje uzdignuta i ponosan sam što sam živio i igrao u ovoj sjajnoj španjolskoj eri. Molim vas nastavite vjerovati u nas, jer je ova momčad zaslužila toliki respekt nakon svih ovih trofejnih godina".

Španjolska je nakon Francuske i Italije postala treća reprezentacija na posljednja četiri Svjetska prvenstva koja se kao prvak svijeta oprašta od natjecanja u grupnoj fazi natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon 2-0 poraza Španjolske od Čilea španjolski mediji prepuni su kritika na račun još uvijek aktualnih svjetskih i europskih prvaka.

Nakon 5-1 poraza od Nizozemske španjolska se javnost nadala da je riječ bila samo o lošem danu, ali poraz od Čilea dokazao je da puno toga nije kako treba u momčadi Vicentea del Bosquea koja je ostala i bez matematičke šanse za plasman u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Španjolska je bila Titanik", donosi na naslovnici El Pais, dok je El Mundo ispadanje "furije" okarakterizirao kao "Globalni neuspjeh".

"Prvaci izgubili svoju zvijezdu" naslov je koji je krasio naslovnicu El Correa, najpopularnijeg dnevnika u Baskiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca na svojem engleskom web-izdanju piše "Zabava je gotova", dok As kuka o "užasnom kraju španjolske ere dominacije". Naturalizirani španjolski nogometni reprezentativac Diego Costa uklopio se u sivilo "furije" na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Nakon poraza od Nizozemaca (1-5) i Čileanaca (0-2) aktualni svjetski prvaci su neočekivano zaustavljeni već u skupini, a kritika nije pošteđen nitko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih čije se ime najviše prozivalo bio je napadač Atletico Madrida koji je odlučio igrati za španjolsku reprezentaciju, a ne za onu rodnom mu Brazila. To je potez koji mu Brazilci neće nikad zaboraviti.

"Diego Costa prošao je pakao u rodnoj mu zemlji. Njegovi sunarodnjaci nisu mu zaboravili što je izabrao Španjolsku i od prve su ga utakmice uzeli na zub. Povici, zvižduci, uvrede...Napadač je proživio pravi pakao na brazilskom tlu", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju Costa nije zabio gol u dvije španjolske utakmice na Mundijalu, iako je izborio jedanaesterac protiv Nizozemaca. Oba puta je započeo utakmice i oba puta ga je zamijenio Fernando Torres. "Eksperiment koji se nije pokazao uspješnim", zaključuje španjolski sportski list.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo