RAKITIĆ PREPRIČAO SCENU S DOČEKA KOJA JE ZA NJEGA POSTALA VEĆA OD MEDALJE: / 'Još se i danas naježim kad se toga sjetim'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Doček srebrnih hrvatskih reprezentativaca u Zagrebu ostat će u pamćenju kao jedan od najvećih događaja od osamostaljenja Hrvatske

4.5.2020.
23:07
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Dok se sportski svijet po tko zna koji put divi ostvarenjima Chicago Bullsa u dokumentarnoj emisiji The Last Dance, Hrvatska svakog ponedjeljka iznova proživljava uspjehe Vatrenih sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Današnja epizoda dokumentarnog serijala "Junaci našeg doba" odnosila se na legendarni doček Vatrenih u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLAVNI TRENER ZAČEPIO USTA SVIMA KOJI SU BLATILI RAKITIĆA: /

'On je najbolji kapetan kojeg sam ikad imao'

Image
SLAVNI TRENER ZAČEPIO USTA SVIMA KOJI SU BLATILI RAKITIĆA: /

'On je najbolji kapetan kojeg sam ikad imao'

Nitko ne može točno izbrojati koliko je ljudi tog dana bilo na Trgu bana Jelačića kad su na autobusu poput kraljeva ušli hrvatski reprezentativci. Emocije su bile na vrhuncu, a trenutaka za pamćenje prisjetio se za kamere Ivan Rakitić.

"Jednu scenu nikad neću zaboraviti. I sad se naježim kad se sjetim. Bio je jedan stariji čovjek koji je plakao, nevjerojatno. Samo plakao. Doviknuo mi je: 'Raketa, za ovaj trenutak sam dao sve. Toliku radost ste nam dali. Ako sutra umrem, neka, sve sam doživio. Da vidim Hrvatsku i naše ljude sretne.' Taj trenutak mi je veći i od medalje, od Svjetskog prvenstva", rekao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Neopisiv osjećaj

Doček srebrnih hrvatskih reprezentativaca u Zagrebu ostat će u pamćenju kao jedan od najvećih događaja od osamostaljenja Hrvatske. Trenutka koji ga je najviše ganuo prisjetio se i Dejan Lovren.

"Negdje kod Buzina jedan veteran bez noge, na koljenima, kolica sa strane i kaže mi: "Sad znam za što sam se borio",prisjetio se Dejan Lovren, a oglasio se i Andrej Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proplakao sam četiri-pet puta, nije više bilo ni suza. Rekao bi da je taj doček prva stvar koje ću se sjećati tijekom cijelog života. Jedino mi je žao što moji roditelji, koji su automobilom išli u Rusiju i bili tamo na svakoj utakmici, nisu stigli na taj doček", zaključio je Krama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo