Ogromna pohvala za Rakitića: Najbolji je u cijeloj ligi!

Još jedan dokaz koliko je Barcelona pogodila kad je ljetos iz Seville dovela Ivana Rakitića iznio je u petak katalonski dnevni list Sport.

3.10.2014.
12:47
VOYO logo

Hrvatski se nogometaš novim navijačima predstavio u vrlo dobrom svjetlu. Istisnuo je iz udarne postave legendarnog Xavija i pretvorio se u vladara sredine terena u nogometnom divu s Camp Noua.

Sport je ponudio i konkretne brojke koje dovoljno govore o Rakitićevoj važnosti: hrvatski veznjak je na prvom mjestu u cijeloj španjolskoj Primeri prema ukupnom broju dodavanja, ali i prema broju točnih dodavanja! U najjačoj nacionalnoj ligi na svijetu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/X9pWC5BTR1Y

Tijekom 508 minuta ove sezone u španjolskom prvenstvu Raketa je uputio čak 522 dodavanja, 31 više od drugoplasiranog na ovoj ljestvici, veznjaka Rayo Vallecana Roberta Trashorrasa. Kad su u pitanu točna dodavanja, bivši ih je kapetan Seville skupio 475, drugi je na toj listi Toni Kroos iz Real Madrida, a treći je spomenuti Trashorras. Luka Modrić nije među najpreciznijim dodavačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, u topu 10 prema točnim dodavanjima su petorica nogometaša Barcelone: uz Rakitića su to i Sergio Busquets (406), Jordi Alba (343), Jeremy Mathieu (315) i Dani Alves (309). Jasno, taj podatak i ne čudi kad se uzme u obzir da su Katalonci proslavili tiki-taku, igru temeljenu na brojnim kratkim pasovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo