Pukla bruka: Najbogatiji Rus im posudio lovu za plaću Capellu

Fabio Capello je konačno dobio svoju plaću. Ruski nogometni savez nakon SP-a u Brazilu više nije mogao plaćati talijanskog stručnjaka koji vodi njihovu reprezentaciju.

8.2.2015.
14:51
VOYO logo

Tako je Capello uzalud mjesecima čekao i vjerojatno se tužan vraćao s bankomata, da bi konačno poguranac savezu dao najbogatiji Rus - Ališer Usmanov.

Oligarh 'težak' 14 milijardi dolara, na molbu ruskog ministra sporta Vitalija Mutka posudio je nogometnog savezu pet milijuna dolara za plaću talijanskom stručnjaku. Lova je, navodno, uplaćena u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je trenutačna situacija u savezu nepodnošljiva. Sramota je da čovjek koji radi u Rusiji ne dobije plaću", kazao je Usmanov koji je i ranije znao dati 'poguranac' nogometnom savezu.

Rusija je domaćin SP-a 2018. godine, a zbog financijske krize i uzrokovane padom cijene nafte i sankcija, proračun za SP je smanjen za 10 posto. Imaju velika očekivanja od Capella, s kojim je potpisan ugovor do završetka SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad ne briljira, Rusija je kao i Hrvatska, na SP-u u Brazilu završila nastup već u grupnoj fazi, a u kvalifikacijama za EURO 2016. su očajni. U skupini su tek treći, iza Austrije i Švedske, a Capello ima samo jednu pobjedu u posljednjih osam utakmica. Premalo za trenera koji ima godišnju plaću od devet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo