PSG POBIJEDIO UEFU: / 'Nisu krivi za kršenje financijskog fair-playa'

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Paris St Germain dobio pravnu bitku protiv UEFE

19.3.2019.
22:01
AFP
VOYO logo

Francuski nogometni prvak Paris St Germain dobio je pravnu bitku protiv Europske nogometne federacije (UEFA), nakon što je europska kuća nogometa pokušala otvoriti istragu oko transfera, plaća i sponzorskih ugovora tog francuskog kluba.

Image
PSG - MARSEILLE 3-1: /

Spektakl na Parku prinčeva, Angel di Maria briljirao

CAS uvažio žalbu

Arbitražni sportski sud (CAS) uvažio je žalbu pariškog kluba na pokušaj UEFA-e da otvori novu istragu koju je prethodno okončala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CAS je u obrazloženju svoje odluke naveo kako je "UEFA-i trebalo previše vremena da preispita svoju odluku iz 2017. da PSG nije kriv za kršenje pravila financijskog fair-playa".

Presuda u korist PSG-a je odvojena od UEFA-ine istrage o financijama francuskog prvaka u sezoni 2017/18. kada su dovedeni Neymar i Kylian Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skup pravila

Financijski fair-play (FFP) je zamišljen kao skup pravila, koja bi trebala osigurati da europski nogometni klubovi ne troše više od onog što zarađuju, a sve u cilju dugoročne stabilnosti i održivosti kluba.

PSG je od 2011. u rukama katarskog konzorcija koji se sumnjiči da je koristio 'prenapuhane' sponzorske ugovore katarskih naftnih kompanija kako bi se uvela ravnoteža u račune i tako ispunila UEFA-ina pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo