PSG NAKON VELIKE DRAME UZEO NOVI TROFEJ: / Nakon 120 minuta igre jedva na penale svladali Lyon

Image
Foto: Profimedia

PSG-u do kraja sezone ostaje još i nastup na završnom turniru Lige prvaka

1.8.2020.
8:51
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Paris Saint-Germaina pobjednici su posljednjeg izdanja francuskog Liga kupa, a do svog devetog trijumfa u ovom natjecanju došli su pobijedivši Olympique Lyon boljim izvođenjem jedanaesteraca (6-5), nakon što u osnovnih 90 minuta i 30 minuta produžetka nije bilo pogodaka.

U dvoboju francuskih predstavnika u Ligi prvaka odigranom u petak na Stade de Franceu nije nedostajalo prilika, ali su vratari obiju momčadi sjajnim intervencijama spašavali svoju mrežu. I tako je odluka o posljednjem pobjedniku Liga kupa pala udarcima s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih pet serija izvođači su bili precizni, a Lyon je imao prednost jer su njegovi igrači prvi pucali. Neymar je bio suočen s udarcem u kojem nije smio pogriješiti i nije podlegao pritisku.

Image
Image

Neymar Jr, Kylian Mbappe, Marco Verratti of PSG and teammates celebrate the victory during the trophy ceremony following the French League Cup (Coupe de la Ligue) final match between Paris Saint-Germain (PSG) and Olympique Lyonnais (OL, Lyon) on July 31, 2020 at the Stade de France, in Saint-Denis, near Paris, France - Photo Juan Soliz / DPPI,Image: 548721623, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no

Još ostaje Liga prvaka

No, već u sljedećoj seriji pritisak nije izdržao napadač Lyona Bertrand Traore čiji je udarac Keylor Navas zaustavio i tako omogućio Pablu Sarabiji da PSG-u donese četvrtu trostruku krunu u domaćim natjecanjima te ukupno 40. domaći trofej kad se naslovima prvaka (9), trijumfuma u Kupu Francuske (13) i Liga kupu (9) pridodaju francuski Superkupovi (9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon je u svom šestom finalu Liga kupa doživio peti poraz i tako propustio svoju posljednju priliku da se kroz domaća natjecanja domogne nastupa u Europskoj ligi sljedeće sezone.

PSG-u do kraja sezone ostaje još i nastup na završnom turniru Lige prvaka, gdje ga u jednoj utakmici četvrtfinala čeka obračun s Atalantom. Do završnog turnira u Lisabonu može doći i Lyon uspije li u uzvratnoj utakmici osmine finala u Torinu protiv Juventusa obraniti prednost od 1-0 iz prvog dvoboja. Lyonu je još samo Liga prvaka ostala kao mogućnost da se domogne Europe i u sljedećoj sezoni, za što će momčad Rudija Garcije morati osvojiti "pehar s velikim ušima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo