U TRAVNOM SE POKLONILI CICI: / Prvo su Boysi izradili grafit, a onda i 'zapalili' kvart; Pogledajte spektakularne kadrove iz zraka

Image

U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, kao i hrvatsku reprezentaciju od 2004. do 2006. godine

3.3.2021.
18:32
VOYO logo

Sinoć smo izvjestili kako je zagrebačkom naselju Travno u utorak navečer niknuo grafit preminulom velikanu Dinama i hrvatskog nogometa Zlatku Cici Kranjčaru. Bad Blue Boysi iz tog jakog Dinamovog uporišta na taj su način još jednom odali počast ikoni onog romantičarskog Dinama koji je, između ostalog, i 1982. osvojio naslov prvaka tadašnje Jugoslavije, nakon 24 godine posta.

Image
VELIKANI, DINAMOVCI I HAJDUKOVCI O CICI: /

'Dobar čovjek je otišao premlad... Jeo je balun, kako bi se reklo u Dalmaciji'

Image
VELIKANI, DINAMOVCI I HAJDUKOVCI O CICI: /

'Dobar čovjek je otišao premlad... Jeo je balun, kako bi se reklo u Dalmaciji'

Boysi formirali bakljama broj devet što simbolizira slavnu plavu devetku Cice Kranjčara

Dečki iz Travnog i Novog Zagreba baš su si dali truda i jedan zid pretvorili u trenutak iz povijesti. Agramerski šarm kakav je Cico imao može se osjetiti od sad i na pročelju zgrade koja krasi njegov lik. Zapaljene su svijeće i dimna, kao posljednje hvala istinskom velikanu ovog grada i Dinama, miljeniku navijača. No, to nije bilo sve. Boysi su formirali bakljama broj devet što simbolizira slavnu plavu devetku Cice Kranjčara. Dvadesetak baklji zapaljeno je njemu u čast, a čitava akcija snimana je i iz zraka, dronom. Ovako to nekako s modrog neba iznad Zagreba sad gleda i naš voljeni Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i legendarni nogometaš zagrebačkog Dinama preminuo je u Zagrebu u ponedjeljak ujutro u 65. godini nakon teške bolesti. Izdahnuo je Cico u KBC Merkur.

Prvi kapetan Vatrenih

Kranjčar je bio jedan od najboljih nogometaša u povijesti Dinama, bio je prvi kapetan Vatrenih, bivši izbornik hrvatske reprezentacije te igračka i trenerska legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine. Igrao je i za Rapid, te St. Polten. Bio je i jedan od svega 14 igrača koji nastupili u premijernom nastupu hrvatske reprezentacije protiv SAD-a u listopadu 1990. godine i to kao kapetan.

U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, kao i hrvatsku reprezentaciju od 2004. do 2006. godine. U 25 nastupa na klupi Vatrenih upisao je 11 pobjeda, osam remija i šest poraza. Njegov sin Niko, također je bio odličan nogometaš i hrvatski reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je bio vezan za Dinama u čijem dresu je upisao, računamo li i prijateljske utakmice 556 nastupa i postigao 256 golova, a kao trener je tri puta vodio "Modre".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo