PROSVJED ZBOG POTRESA: Navijači napustili stadion jer sudac nije htio prekinuti utakmicu

Navijači talijanskog prvoligaša Pescare napustili su stadion tijekom utakmice protiv Atalante u znak prosvjeda jer dvoboj nije prekinut.

Središnju Italiju u srijedu su pogodila dva jaka potresa. Drugi je zabilježen u 21.18 sati, a izmjerena mu je magnituda od 5,9 stupnjeva po Richteru. Pescara je blizu epicentra, pa se potres dobro osjetio i na stadionu Adriatico na kojem je u tom trenutku odigrano pola sata utakmice.

PRVE ŽRTVE POTRESA U ITALIJI: Jedna osoba smrtno stradala, jedno dijete u kritičnom stanju, više osoba ozljeđeno

‘Nismo osjetili ništa ne terenu’

Sudac je zbog podrhtavanja tla prekinuo dvoboj, ali je on ubrzo nastavljen i dovršen, a Atalanta je pobijedila s 1-0. Najžešćim navijačima se nije svidjelo što je sudac odlučio nastaviti utakmicu. Tražili su da se prekine zbog opasnosti od novih potresa i poštovanja prema eventualnim žrtvama, a kad sudac nije reagirao, iz protesta su napustili tribine.

“Nismo ni znali da je potres jer smo se u tom trenutku kretali. Shvatili smo tek kad smo čuli ljude kako viču i vidjeli ih da napuštaju stadion”, prepričao je stoper Pescare Hugo Campagnaro, a obrambeni nogometaš Atalante Mattia Caldara je dodao:

“Nismo osjetili ništa na terenu, ali su mi suigrači rekli da se klupa zatresla.”

 

Povratak na Net.hr