18, 19, 20, 21, 22, 23...

PROSUDITE SAMI: Ova snimka trebala bi riješiti najzanimljivije pitanje Europskog prvenstva

Europsko nogometno prvenstvo dodatno je dokazalo igračku kvalitetu portugalskog reprezentativca Renata Sanchesa koji je Benficinu zamijenio svlačionicom minhenskog Bayerna. Pogledaju li se samo nogometne kvalitete dolazak Sanchesa u redove njemačkog prvaka nikoga ne čudi, no zato se i dalje povlači pitanje njegove dobi.

Transfer vrijedan 35 milijuna funti preselio je portugalskog navodno 18-godišnjeg veznjaka u Bundesligu u kojoj će tek trebati dokazati da za njega ondje ima mjesta. No, umjesto da razmišlja o zaduženjima koja su pred njim, poput finala Eura iadaptacije na novu okolinu, u Sanchesovoj se glavi zasigurno roje drugačija pitanja.

Pojavio se sada video-zapis koji bi trebao dokazati njegovu stvarnu dob. Snimljen je 2010. i Sanches na njemu doista izgleda kao kakav 13-godišnjak koji se pati dajući intervju u Benficinom dresu. U svakom slučaju ne izgleda kao pet ili šest godina stariji igrač kao što je to ustvrdio Guy Roux riječima:

“On tvrdi da ima 18 godina, ali uvjeren sam da moramo pogledati njegovu prošlost. Datum njegova rođenja objavljen je godinama nakon što je rođen i ne vjerujem da je točan. Uvjeravam vas da su mu 23 ili 24 godine.”

Zbog ove izjave Sanches navodno planira i podizanje tužbe protiv francuskog nogometnog stručnjaka.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr