PROSINEČKI ZAUSTAVIO HRVATSKU: / Vatreni bez pobjede iz Azerbajdžana

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Hrvatski nogometaši nadali su se da će se pobjedom u Azerbajdžanu sasvim približiti plasmanu na Europsko prvenstvo.

3.9.2015.
20:00
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 0:0

AZERBAJDŽAN: K.Agajev - Mirzabekov, Husejnov, F.Sadigov, Dašdamirov - Garajev - Ismajilov, Amirgulijev, Nazarov (od 90. Eddy), R.Gurbanov (od 80. Nadirov) - Kurbanov (od 63. R. Sadigov)

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pranjić - Modrić (od 71. Brozović), Badelj (od 59. Kovačić) - Pjaca, Rakitić, Perišić (od 83. Kalinić) - Mandžukić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš Robert Prosinečki odlično je pripremio reprezentaciju Azerbajdžana koja se ustrajno i vrlo kvalitetno branila svih 90 minuta. Hrvatska je dominirala, imala visoki postotak posjeda lopte, kružila oko domaćih vrata, ali pogodak nije uspjela postići.

Uputila je naša reprezentacija čak 18 udaraca prema golu, ali samo četiri unutar okvira. U nekim su dobrim situacijama Kovačevi izabranici bili prilično nonšalantni, a to se posebno odnosi na Marija Mandžukića koji je u više navrata pucao vrlo slabo. U 65. minuti je, primjerice, nakon dodavanja Ivana Rakitića upropastio lijepu priliku, gurnuvši loptu petom u ruke domaćeg vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prvu veliku priliku imala već u drugoj minuti kada je kapetan Luka Modrić dugom loptom pronašao Mandžukića koji je bio sam pred Agajevim, ali je s 15-ak metara pucao pored gola. Pokušali su nakon toga iz daljine Ivan Perišić i Rakitić, a u sjajnoj je prilici u 29. minuti bio Perišić čiji je udarac iz blizine zaustavio Agajev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtoj minuti nastavka opet je na sceni bio Perišić koji je pucao s lijeve strane, ali lopta je završila na gredi. U 68. minuti je povukao Marko Pjaca, gurnuo loptu Mateu Kovačiću koji je neposredno prije toga ušao u igru, ali novi veznjak Real Madrida je s 13 metara poslao loptu pokraj gola. Konačno, u 85. minuti su Kovačić i Nikola Kalinić pripremili dobru priliku za Mandžukića, ali napadač Juventusa je još jednom loše pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nakon sedam utakmica u skupini H ima 14 bodova (jedan joj je oduzet zbog poljudske svastike). Jedan više ima vodeća Italija, dok je na trećem mjestu s 13 bodova Norveška kod koje naša reprezentacija gostuje u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LJESTVICA:

1. Italija 7 4 3 0 10-5 15 2. HRVATSKA (-1) 7 4 3 0 16-3 14 3. Norveška 7 4 1 2 8-8 13 4. Bugarska 7 2 2 3 7-8 8 5. Azerbajdžan 7 1 2 4 4-11 5 6. Malta 7 0 1 6 1-11 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo