SENZACIONALNI ŽUTI

PROSINEČKI U DRUŠTVU NJEMAČKE, ENGLESKE I BELGIJE: ‘Svjedoci smo malog čuda, ovo je sjajan dan za naše navijače’

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki i njegov Azerbajdžan jedna su od najvećih senzacija dosadašnjeg dijela europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Nakon tri kola natjecanja u skupini C azerbajdžanski su nogometaši bez poraza, na kontu imaju sedam bodova i u leđa gledaju samo svjetskim prvacima Nijemcima. I dok pobjeda protiv San Marina (1-0) u prvom nastupu nije bila iznenađenje, trijumf protiv Norveške (1-0) i remi u utorak u Češkoj (0-0) svakako jesu.

PROSINEČKI I DALJE BEZ PORAZA: Azerbajdžan iznenadio Češku, Englezi nemoćni u Sloveniji

Koncentracija na Sjevernoj Irskoj

“Rekao sam i prije utakmice da nas čeka težak test u Ostravi, tako je i bilo. Češka je oduvijek bila jaka, ali obećao sam da ćemo dati najbolje od sebe da se vratimo s pozitivnim rezultatom i uspjeli smo u tome. Svjedoci smo malog čuda, ovo je sjajan dan za naše navijače”, rekao je Prosinečki nakon utakmice.

Azerbajdžan je, uz Njemačku, Englesku i Belgiju, jedina reprezentacija koja u dosadašnjem dijelu kvalifikacija nije primila pogodak.

“Imamo sedam bodova iz tri utakmice, a sljedeći mjesec nas čeka gostovanje u Sjevernoj Irskoj. Od sada je sva naša pozornost i koncentracija usmjerena na tu utakmicu, cilj je vratiti se s pozitivnim rezultatom”, zaključio je Prosinečki.

 

Povratak na Net.hr