POSAO KARIJERE

PROSINEČKI POTVRDIO VELIKU VIJEST: ‘Istina je, voljeli bi da preuzmem reprezentaciju, razgovarat ćemo idućih dana’

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Prosinečki potvrdio je da je kandidat za novog izbornika Slovenije čiji je klupu nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo napustio Srečko Katanec.

Već se nekoliko dana nagađa da Slovenci žele Prosinečkog, a sada je i on sam potvrdio da nisu u pitanju samo glasine.

BIVŠI DOPREDSJEDNIK HNS-a ZA NET.HR: ‘Dalićeva izjava me frapirala, a prema Prosinečkom je napravljena velika nepravda’

‘Još ću malo razmisliti’

“Ima zanimanja iz Slovenije, oni bi voljeli da preuzmem reprezentaciju, ali ću još malo razmisliti”, rekao je Prosinečki za RTL, a za TV Sloveniju je dodao:

“Čuli smo se, vjerojatno ćemo razgovarati za nekoliko dana. Vidjet ćemo što očekujem ja, a što savez.”

Ne krije Prosinečki ni da bi jednog dana volio voditi hrvatsku reprezentaciju. Velik dio javnosti ga želi na klupi Vatrenih, ali nakon smjene Ante Čačića u Hrvatskom nogometnom savezu nisu razmišljali o njemu.

‘Iz HNS-a me nisu zvali’

“Nisu me zvali ni u jednom trenutku, vjerojatno zato i što sam imao ugovor s Azerbajdžanom. No, sigurno je svima želja da jednom vode svoju zemlju”, rekao je za RTL Prosinečki, dodavši kako atmosfera oko reprezentacije nije dobra.

“Čačić je radio svoj posao, možda nije bilo ni sreće da ga dovrši, ali sad je najlakše pljuvati po čovjeku koji je otišao. To volimo raditi u Hrvatskoj. Novi izbornik Zlatko Dalić je napravio pomak u 48 sati, donio šok-terapiju. Nije mogao puno napraviti, ali donio je zajedništvo u momčad”, zaključio je popularni Žuti.

Povratak na Net.hr