PROSINEČKI I DALJE NEPOBJEDIV SA BIH: / Belgija pomela Island, Luksemburg ostao stopostotan

Image
Foto: AFP

Nastavilo se natjecanje u Uefinoj Ligi nacija

11.9.2018.
22:58
AFP
VOYO logo

Nogometna reprezentacija Belgije u svom je prvom nastupu u Ligi nacija u susretu 2. kola u skupini 2 najjače jakosne skupine kao gost u Reykjaviku svladala Island sa 3-0 (2-0).

Osvajači brončanog odličja na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu do pobjede su stigli s dva gola u razmaku od samo dvije minute koje su postigli Eden Hazard (29-11m) i Romelu Lukaku (31) da bi Lukaku (81) u završnici postigao još jedan pogodak za konačnih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija se ovom pobjedom bodovno izjednačila sa Švicarskom, obje reprezentacije imaju po tri boda iz jednog nastupa, dok je Island na dnu bez bodova iz dva nastupa i razlikom pogodaka 0-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosna i Hercegovina je pod vodstvom Roberta Prosinečkog ostvarila i drugu pobjedu u skupini 3 Lige B svladavši u Zenici Austriju sa 1-0 (0-0). Gol vrijedan tri boda postigao je Edin Džeko (78). BiH je tako uvjerljivo na vrhu skupine sa šest bodova, dok su Sjeverna Irska i Austrija bez bodova.

U utakmicama skupine 2 Lige C domaćini su ostvarili minimalne pobjede, Finska je u Turkuu svladala Estoniju sa 1-0 (1-0) dok je Mađarska u Budimpešti bila bolja od Grčke sa 2-1 (2-1). Finskoj je pobjedu osigurao Teemu Pukki (12), a u Budimpešti su strijelci za Mađarsku bili Roland Sallai (15) i Laszlo Kleinheisler (43), dok je pogodak za Grčku postigao Kostas Manolas (18). Finska je na vrhu ove skupine s maksimalnih šest bodova, Mađarska i Grčka imaju po tri, a Estonija je bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luksemburg je u skupini 2 Lige D stigao do druge pobjede u isto toliko nastupa svladavši kao gost San Marino sa 3-0 (2-0) golovima Maximea Chanota (9), Aureliena Joachima (45+1) i Daniela Sinanija (52) dok su Moldavija i Bjelorusija u Kišinjevu odigrali 0-0. Luksemburg je na vrhu skupine sa šest bodova, Bjelorusija je druga s četiri, Moldavija treća s jednim, a San Marino posljednji bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo