hnl

PROLJECE JE I 'SPACO' CVATE 'Struka je kriva za blamazu'

Trener Hajduka Stanko Poklepovic izasao je pred novinare uoci sutrasnjeg sraza uzvrata cetvrtfinala kupa Hrvatske protiv Vinogradara.

“Proljece je, nemam se sto buniti. Cvatem na svim stranama osim na jednoj”, kazao je Spaco u saljivom tonu, i izazvao smijeh prisutnih novinara, pise Slobodna dalmacija.

Hajduk je protiv Zadra proteklog vikenda odigrao 2:2, s time da su Bijeli visili na rubu poraza. Hajduk je u drugom poluvremenu u sest minuta uspio zabiti dva gola i spasiti se blamaze na Poljudu. Nakon utakmice, Torcida je izvizdala igrace a mediji su dosta kriticki pisali o Spacinim igracima…

“Ne znam je li to za javnost, ali vi se u svom izricaju koristite ukrasnim pridjevima. Prekrasno, bajno, agresivno, ali i blamazno, katastrofalno. Momcad to nije zasluzila! Ako i jest blamaza, onda je to u struci. Igraci su imali volju i htijenje da stignu rezultat, ali nisu uspjeli. Obezvrjedivanje da su blamazni ne stoji”, objasnjava strateg Splicana, te dodaje:

“Igraci su se dali do kraja svom snagom, borili su se. Ostvarili su posjed 67-33, ne na bazi tika-take nego stalne jurnjave prema golu! Bilo je i propusta, oni su tehnicke i takticke naravi. To cemo nastojati ispraviti u nasem daljnjem radu”.

Igracima je, navodno, tesko palo zvizdanje vlastitih navijaca, koji su in cak u jednom trenutku i zaprijetili batinama…

“Igraci su se tuzno osjecali poslije utakmice. Oni stvari dozivljavaju tesko. Bili su ljuti i ispraznjeni, a ja tvrdim da je momcad odigrala trkacki vrlo dobro. To mi je najvece ohrabrenje”, objasnjava Spaco.

Utakmica Hajduka i Vinogradara na rasporedu je u srijedu u 17 sati.

Povratak na Net.hr