PROKLETSTVO JURGENA KLOPPA: / Noćna mora za njemačkog trenerskog genija traje šest godina; 'Uopće ne razmišljam o tome...'

Image
Foto: Profimedia

'Jurgen Klopp želi prekinuti svoj šokantni crni niz u finalima'

1.6.2019.
9:01
Profimedia
VOYO logo

Došao je i taj dan, finale Lige prvaka! Večeras od 21.00 na stadionu Atletico Madrida "Wanda Metropolitano" u spektakularnom okršaju sudarit će se dvije engleske momčadi, Tottenham i Liverpool. Nikad u povijesti se nije dogodilo da četiri engleske momčadi oigraju dva najveća klupska nogometna finala.

Image
NAVIJAČI LIVERPOOLA I TOTTENHAMA OKUPIRALI MADRID: /

Pogledajte kakva je atmosfera uoči finala Lige prvaka

Image
NAVIJAČI LIVERPOOLA I TOTTENHAMA OKUPIRALI MADRID: /

Pogledajte kakva je atmosfera uoči finala Lige prvaka

'Jurgen Klopp ne popušta jer nije gubitnik'

Chelsea je u srijedu u finalu EL razbio Arsenal 4:1, a sad je na redu došao ovaj dvoboj. Engleskim medijima i naslovnicama izdanja dominira upravo ovaj dvoboj. Britanski tabloid The Sun piše kako Jurgen Klopp kaže kako nije luzer. Radi se o tome da se u medijima prije utakmice pojavila ona priča o šest izgubljenih finala njemačkog stratega, sve se pretvorilo u "prokletstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Jurgen Klopp ne popušta jer nije gubitnik, jer želi prekinuti svoj šokantni crni niz u finalima. Liverpool može biti okruljen za kraljeve Europe šesti put u povijesti večeras u Španjolskoj, ali je Klopp izgubio posljednjih šest finala, uključujući prošlogodišnji obračun Lige prvaka s Realom", piše The Sun.

'Da sam ja bio glavni razlog za izgubljena finala, onda bi se svi trebali brinuti'

Klopp na sve to kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam ja bio glavni razlog za izgubljena finala, onda bi se svi trebali brinuti. Međutim, situacija i okolnosti su bile drugačije, kao i suparnici. Ja sam normalno ljudsko biće i ako bih sjeo i rekao sam sebi da je sve do mene, da sam ja sam razlog, onda bih sebe vidio kao gubitnika - i to bi bio problem. Da, znam da sam izgubio toliko finala, ali ne razmišljam o tome. Pa bolje je izgubiti u finalu nego u osmini ili četvrtfinalu", istaknuo je Klopp.

Image
Image

Jurgen Klopp manager of Liverpool Tottenham Hotspur v Liverpool, UEFA Champions League Final Training, Football, Wanda Metropolitano Stadium, Madrid, Spain - 31 May 2019, Image: 440633770, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features

"Od 2012. godine, osim 2017. godine, svake godine sam u finalu. Dobro sam, mogao sam biti bolji, ali moglo je biti i gore. I još nije gotovo, pa ima vremena za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kloppova (ne)dvojba

Liverpool će u subotu ujutro na treningu, točnije stručni stožer Redsa, vidjeti hoće li početi dvoboj Firmino ili Divock Origi.

Šef Redsa je na spomenuto rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

, Image: 417601292, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

"Firmino je spreman. Hoće li početi? Mislim da na neka pitanja neću odgovoriti, neka ostanu u zraku", lukavo je odgovorio Klopp.

Luka rekorder

Inače, večerašnje finale važno je i za hrvatski nogomet. Otkako je elitno nogometno natjecanje Starog kontinenta preimenovano iz Kupa prvaka u Ligu prvaka, čak devetorica hrvatskih nogometaša osvojila su "trofej s ušima". To su bili hrvatski nogometni velikani poput Alena Bokšića, Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Darija Šimića, Igora Bišćana, u novije vrijeme Marija Mandžukića, Luke Modrića, Ivana Rakitića i Matea Kovačića, a stoper Dejan Lovren večeras može osvojiti svoju prvu Ligu prvaka. Veliki Robert Prosinečki je kao član Crvene zvezde slavio u Kupu prvaka u svibnju 1991. Beogradska momčad Bariju je nakon jedanaesteraca pobijedila Olympique Marseille 5:3 i tako okrunila jednu sezonu za pamćenje za srpski nogomet i beogradski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Liverpool's Croatian defender Dejan Lovren (L) and Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah take part in a training session at the Melwood Training ground in Liverpool, northwest England on May 28, 2019., Image: 438437763, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Luka je apsolutni hrvatski rekorder s četiri osvojene Lige prvaka, a sve četiri je osvojio u dresu Real Madrida (2014, 2016, 2017, 2018). Kovačić ima tri europska naslova, također u dresu Kraljevskog kluba (2016, 2017, 2018) i sad jedan u Europskoj ligi, dok je Dario Šimić dva puta bio prvak Europe u dresu Milana (2003, 2007). Tako osmu godinu zaredom Hrvatska ima predstavnika u finalu Lige prvaka.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo