'Proklete Jugoslavije nema! Šimić i Boban ruše Dinamo!'

'Podržavamo GNK Dinamo i njegovo vodstvo na čelu sa predsjednikom gosp.

29.12.2011.
17:42
VOYO logo

Udruga navijača Dinama sudionika Domovinskog rata poslala je priopćenje u kojem žestoko osuđuje napade na GNK Dinamo, te podržava cjelokupan rad kluba u posljednjih sedam godina. Priopćenje donosimo u cijelosti.

"Znamo da mnogima ne odgovara što je Dinamo uspješan klub u Hrvatskoj i Europi. Znamo da se neki ponovo služe metodama iz prošlosti kada Dinamu nije bilo dozvoljeno da bude prvak ondašnje nogometne lige, a ti isti moraju znati da smo našom voljom i našom borbom za samostalnu Hrvatsku otišli iz te lige i te proklete države Jugoslavije i da se više neće moći koristiti takve metode da spriječe Dinamu da bude uspješan klub kao što je danas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalosno je to što mediji daju toliku pozornost ljudima koji ruše stadion, pale stolice, uništavaju gradsku imovinu, neovlašteno upadaju na tiskovne konferencije, vrijeđaju, plaše i fizički napadaju druge ljude koji ne misle kao oni. Oni nisu heroji i zato nam nije jasno zašto ih podražavate u njihovim nedjelima, kada je i sama UEFA dala naputak da se huliganima ne daje nikakav medijski prostor."

"Pitamo se, zašto se dozvoli da dvjestotinjak huligana godinama terorizira klub, grad, državu i ostale vjerne navijače Dinama, netko bi trebao reći dosta! Žao nam je što su se neki igrači (Šimić, Boban) uključili u tu kampanju za rušenje Dinama, a svoju uspješnu karijeru su započeli u NK Dinamu, klubu koji im je bio velika odskočna daska u njihovoj karijeri. Umjesto da budu ponosni na svoj klub zato što je uspješan oni su upali u igru nekih čudnih ljudi koji žele srušiti Dinamo i sve oko njega i postali su i tužitelji i suci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da država ima svoje institucije u koje spadaju i tužiteljstvo i sudstvo i da neće dozvoliti ulici da budu tužitelj i sudac. Borili smo se za samostalnu i pravnu državu Hrvatsku, kakvu danas imamo. Vjerujemo da država i njene institucije imaju moć da huliganima u nogometu kažu, dosta! Mi istinski navijači Dinama podržavamo klub i njegovo vodstvo zato što je napravio rezultat za povijest. 7 godina za redom prvak Republike Hrvatske, osvojio 5 kupova, igra 5 godina za redom u Europi. Dobro je organiziran i sve dok je tako uspješan mi ćemo podržavati GNK Dinamo i njegovo vodstvo na čelu sa predsjednikom gosp. Mirkom Barišićem i izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo