BEZ DLAKE NA JEZIKU

SLAVNI NIJEMAC NEMA MILOSTI: Narugao se Ronaldu, a ni za Hrvatsku nema lijepih riječi

Sjajnu je igračku karijeru imao danas 55-godišnji Lothar Matthäus, takvu da na nju sjenu nisu mogli baciti ni promašaji koje je radio u trenerskoj. Danas je angažiran u nekoliko medijskih kuća, a aktivan će biti i tijekom Eura u Francuskoj.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena za As je predvidio slab rezultat portugalske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, poručio njihovoj perjanici Cristianu Ronaldu da bude hrabar i ne plače te zaključio da na nadolazećem turniru ne možemo očekivati iznenađenje kakvo je 2004. godine priredila grčka reprezentacija osvajanjem naslova.

Njemačka i Španjolska istaknuti favoriti

Glavnim favoritima turnira Matthäus je imenovao aktualne svjetske prvake Nijemce, odnosno branitelje europskog naslova Španjolce. U krug onih čije osvajanje naslova ne bi bilo iznenađenje prema mišljenju proslavljenog njemačkog nogometaša ulaze i domaćini Francuzi, ali i Belgija. Za Portugal, siguran je Matthäus, ondje nema mjesta.

“U opasnosti su da ne prođu ni skupinu koja je, s Islandom, Austrijom i Mađarskom, samo naizgled laka. No, te su tri momčadi unaprijedile i ispadne li Ronaldo prije četvrtfinala samo će potvrditi reputaciju koja ga prati – a to je da do naslova može samo s momčadi madridskog Reala. Moj mu je savjet – ostani hrabar, nemoj plakati”, piše Matthäus i dodaje:

Hrvatska neće daleko

“Ne vidim koja bi reprezentacija mogla kreirati iznenađenje kakvim su iznenadili Grci osvajanjem naslova 2004. godine u Portugalu. Moje je mišljenje da će jake nogometne nacije kao što su Hrvatska sa često istaknutim Lukom Modrićem ili nešto poboljšana Engleska i možda Italija, stići najdalje do četvrtfinala.”

Povratak na Net.hr