PROFESOR FERGUSON: / Nećete vjerovati koliko je njegovih igrača ušlo u trenerske vode

Image
Foto: AFP

Gary Neville ovaj je tjedan neočekivano imenovan trenerom španjolskog prvoligaša Valencije, a ove će nedjelje i službeno preuzeti posao.

6.12.2015.
9:00
AFP
VOYO logo

Neville je na taj način postao već 29. trener koji je samostalno vodio momčad, a kojeg je u jednom dijelu karijere vodio legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson. Neuništivi Škot nije bio samo čudesni 'skupljač' trofeja, već očito i proizvođač trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 28 trenera koji su prije Nevillea sjeli na klupu, nisu svi bili uspješni, ali neki su ostvarili sasvim solidnu karijeru. Na popisu je i Ryan Giggs koji je tijekom 2014. bio privremeni menadžer Uniteda, a danas je pomoćnik Louisu van Gaalu i mnogi mu stručnjaci predviđaju uspješnu karijeru. Što će biti s njim, Nevilleom i ostalima koji su na početku trenerskog puta, tek ćemo vidjeti, a u nastavku vam donosimo pet zasad najuspješnijih trenera koji su učili od velikog Fergusona.

Ole Gunnar Solskjaer

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL
Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

'Ubojica dječjeg lica' odveo je Molde do prva dva naslova norveškog prvaka u povijesti kluba. S Cardiffom u Premierligi nije bio uspješan, a nedavno se vratio na klupu Moldea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordon Strachan

Triput je bio škotski prvak sa Celticom, a 2003. je odveo Southampton do finala FA Cupa. Danas je škotski izbornik.

Steve Bruce

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS
Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Steve Bruce

Vodio je čitav niz engleskih klubova. U sezoni 2013/14 je odveo mali Hull City do finala FA Cupa, a premda je sezonu kasnije ispao iz prvoligaškog društva, i dalje je na klupi Tigrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mark Hughes

Bio je izbornik Walesa, radio je u Blackburnu, Manchester Cityju, Fulhamu i QPR-u, a danas vodi Stoke City. Uglavnom u momčadima limitiranima kvalitetom obavlja solidan posao.

Laurent Blanc

Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND
Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND

Laurent Blanc

Sudeći prema osvojenim trofejima, zasad je najbolji Fergusonov učenik. Osvojio je naslov francuskog prvaka s Bordeauxom i dva s PSG-om, a na dobrom je putu da uhvati i treći. Dvije je godine bio i francuski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo