PROCURILE SU PRVE KONKRETNE INFORMACIJE O NOVOM DINAMOVOM STADIONU: / Poznat kapacitet, lokacija i čitav plan od 60 milijuna eura

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Kapacitet novog stadiona koji će se graditi na Maksimiru bit će od 28 000 do 30 000 gledatelja, a sva mjesta trebala bi biti sjedeća i natkrivena

2.11.2019.
21:21
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Grad Zagreb i GNK Dinamo trebali bi uskoro dobiti novi stadion koji će biti na mjestu ovog sadašnjeg. Postoje svakakva predviđanja za novi dom Modrih, a u javnost je izađao i kompletan plan za izgradnju novog zdanja.

Jutarnji list došao je u posjed dokumenta koji na 70 stranica opisuje neke karakteristike novog stadiona koji bi se trebao izgraditi na Maksimiru. Ovo su samo neki od podataka novog stadiona vrijednog 60 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapacitet novog stadiona biti će od 28 000 do 30 000 gledatelja, a sva mjesta trebala bi biti sjedeća i natkrivena. Pet posto je rezervirano za osobe s invaliditetom. Teren za igru mora biti točno dužine 105 m, širine 68 m.

Semafor na stadionu imat će dva ekrana kako bi se gledateljima na svim sektorima osigurao nesmetani i relativno izravan pogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] DRAMATIČNO U GORICI: /

Torcida nakon poraza postrojila igrače Hajduka, krenule su ružne scene

Image
[VIDEO] DRAMATIČNO U GORICI: /

Torcida nakon poraza postrojila igrače Hajduka, krenule su ružne scene

Konačno natkriven i Sjever

Za gledatelje će biti osigurano 50 zahoda i 50 pisoara, ugostiteljski barovi, prva pomoć, press loža imat će 500 natkrivenih mjesta.

Tribina Sjever podijeljena je na gornju i donju kapaciteta do 8000 mjesta. Sva su mjesta natkrivena i sjedeća. Više ugostiteljskih objekata te kiosci s hranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometna škola imat će 15 svlačionica za ekipe, šest za trenere, teretanu, sportsku dvoranu, dva bazena, ambulantu. U Internatu će biti 30 dvokrevetnih soba i 3 učionice, piše Jutarnji list.

Garaža Borongaj sa 2500 mjesta. Posebno osigurati oko 500 mjesta za vozila gostujućih navijača. Posebno osigurati oko 30 mjesta za autobuse gostujućih navijača. Bazen Svetice ostaje na istoj lokaciji gdje je sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naslovnici nedjeljnog izdanja Jutarnji list piše i kako se sada čeka službena odluka kluba i Grada o rušenju starog Maksimira

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo