NIJE DOBRO

PROBLEMI ZA LOKOMOTIVU UOČI LIGE PRVAKA: Jedan igrač pozitivan na koronavirus – ‘Vratio se s povišenom temperaturom…’

‘Igrač Lokomotive koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb s povišenom temperaturom’

Eto problema za Lokomotivu uoči početka sezone u Ligi prvaka. Jedan nogometaš Lokomotive pozitivan je na koronavirus, obavijestio je klub s Kajzerice putem priopćenja, ali nije otkrio o kome je riječ. Njegovo ime nije objavljeno, a klub se oglasio priopćenjem.

“Igrač Lokomotive koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb s povišenom temperaturom, obavio je testiranje na COVID-19 i rezultat je bio pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaražene osobe. Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igraču odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a”, priopćila je Lokomotiva.

Hrvoje Jelavic/PIXSELLFoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Liga prvaka nije ugrožena

Ipak, panici nema mjesta, UEFA ih zbog ovog slučaja neće izbaciti iz Lige prvaka, ali morat će postupati po svim pravilima.

“Bez obzira što igrač nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu s igračima prve momčadi, provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju, te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. U dolazećem će razdoblju prva momčad trenirati u strogim uvjetima, bez korištenja svlačionica, uz redovno mjerenje temperature u skladu s protokolima UEFA-e i HNS-a. Igrači i stručni stožer bit će testirani na COVID-19 tijekom tjedna, te još u dva navrata prije utakmice 2. kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka, sukladno protokolu UEFA. Ostatak momčadi, sukladno naputku epidemiološke službe, ne mora ići u samoizolaciju, ali će se sve aktivnosti u klubu održavati po strožim mjerama zaštite. Nadležni epidemiolog procijenio je da nije postoje elementi dodatnog rizika za klub, ali je Radna skupina za povratak natjecanja HNS-a, preporučila pojačani nadzor i dodatne higijenske i epidemiološke mjere”, stoji u nastavku priopćenja.

Otkazana je trening utakmica u Karlovcu koja se trebala igrati u ponedjeljak navečer, a sve će se daljnje pripreme održavati na Kajzerici pod posebnim mjerama zaštite.

Povratak na Net.hr