PRIZNANJE KOJE ĆE POTRESTI NOGOMET: / 'Kupio sam suca za utakmicu s PSG-om, neke igrače smo i drogirali'

Image
Foto: AFP

Dugo skrivane tajne nakon više od 30 godina izlaze na vidjelo

3.3.2019.
15:30
AFP
VOYO logo

Bernar Tapie je tvorac moćnog Marseillea, koji je bio prvak Europe, ali ga pamtimo i po malverzacijama. Tapi je krajem 80-ih i do sredine 90-ih bio jedan od najmoćnijih ljudi u svjetskom nogometu, a svojevremeno je osuđen na osam mjeseci zatvora i dvije godine uvjetno zbog namještanja utakmica.

Njegov dugogodišnji suradnik Marc Fratani je za Le Mond otkrio kako su se odvijale "mutne radnje". "Igrao se u Parizu najveći derbi s PSG-om i sve je bilo završeno sa sucima, a dan kasnije smo se sreli na jednom diskretnom mjestu da mu dam novac," ispričao je Fratani, pa je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom susretu igrači PSG-a su bili destabilizirani, pošto im je Tapi organizirao da se u vodu ubrizgaju psihoaktivne supstance. Ne znam kako je to uspio, ali bilo je očigledno".

Tapi sve negira

Tako je jednom prilikom "uspavao" dvojicu igrača Rennesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva igrača Rennesa su prije naše utakmice popili sok od naranče u kojem je bila omamljujuća supstanca. To je bilo toliko jako da se jedan od njih jedva probudio u autobusu po povratku u Rennes, a imao je i sudar automobilom na putu od stadiona do kuće", kazao je Frantani.

U međuvremenu, bivši predsjednik Marseillea Bernard Tapi, govoreći za "Le Parisien", negirao je ove optužbe, nazivajući ih neprikladnim za otvaranje pitanja slučaja od prije 30 godina i poziva Marka Fratana, ako je kupio suca, da govori o sebi, odnosno da kaže gdje i kada je dao novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo