EURO 2016

PRIPREME ZA SVE SCENARIJE: Strahuje se od terorističkog napada u kojem bi dronovima mogli biti napadnuti stadioni

Svakodnevne će biti muke organizatora Europskog nogometnog prvenstva da poprišta utakmica i navijačke zone maksimalno osiguraju i spriječe moguće terorističke napade. The Mirror ukazuje na vjerojatnost da je mogućnost terorističkog čina najveća na otvaranju natjecanja u petak i za vrijeme finalnog ogleda.

Susretom Francuske i Rumunjske započet će nogometna smotra Starog kontinenta, a ono što posebno izaziva paniku organizatorima, i na što je upozorila tamošnja policija, mogućnost je napada dronovima koji bi bili opremljeni eksplozivnim napravama ili kemijskim tvarima.

U posljednje dvije godine bilo je više desetaka nedopuštenih preleta dronova preko nuklearnih i vojnih objekata u Francuskoj i još je uvijek nepoznato tko stoji iza toga. Kako se ništa neželjenog i tragičnog ne bi dogodilo tijekom Eura, preleti dronova zabranjeni su oko stadiona, trening-kampova i navijačkih zona.

Bundeskriminalamt (BKA), Njemačka kriminalističko-istražna i obavještajna agencija, je osnovao poseban odjel za procjenu mogućih terorističkih napada dronovima na javnim događajima. Iz BKA su savjetovali da se na njemačkim stadionima montira oprema koja onemogućava kontrolu dronova o čemu u Bayernu već razmišljaju.

Povratak na Net.hr