JUVENTUS RUTINSKI POBIJEDIO DINAMO: / Hrvatski prvak neslavno je završio sezonu u Ligi prvaka

Image
Foto: AFP

U 6. kolu skupine H Juventus je u srijedu navečer rutinirano pobijedio Dinamo 2-0 i hrvatski je prvak, tako, s gol razlikom 0-15 i sa šest poraza završio ovu sezonu u Ligi prvaka.

7.12.2016.
22:34
AFP
VOYO logo

JUVENTUS – DINAMO 2:0

JUVENTUS: Neto; Rugani, Benatia, Evra; Cuadrado, Lemina, Marchisio (Sturaro, 74), Pjanić (Dybala, 80), Asamoah; Higuain, Mandžukić (Hernanes)

DINAMO: Livaković; Šitum, Sigali, Schildenfeld, Pivarić - Moro (Matel, 85), Knežević, Gojak (Fiolić, 57) - Soudani (Stojanović, 74), Ćorić, Fernandes

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Higuan (52.), 2-0 Rugani (73.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je jedini od 80 klubova u Ligi prvaka i Europskoj ligi koji ove sezone nije zabio niti jedan pogodak.

Hrvatski prvak je tako postao tek treći klub u povijesti koji nije postigao niti jedan gol u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve su to neslavni rekordi koje je Dinamo ostvario ove sezone igrajući ovo elitno europsko klupsko nogometno natjecanje koje je ipak preveliki zalogaj za njega.

Modri su 'kanta za napucavanje'

Povijest, ona neslavna, crna, od srijede 7. prosinca 2016. godine se promijenila. Modri su ponovno u fokusu nogometne Europe kao momčad koja u Ligi prvaka služi, odnosno koja je služila, kao "kanta za napucavanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god to nekom smetalo. Realnost je surova, kao i Dinamova sadašnjost. Filozofija Ivajla Peteva pomlađivanja momčadi s klincima je hrabra, hvale vrijedna, ali s tako mladim nogometašima, kao i sa nezasitnim apetitima Uprave za zaradom (prodalo se na ljeto sve dobro što se imalo), ne može se napraviti neki veći iskorak u Ligi prvaka.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DINAMOV TUŽNI OPROŠTAJ: Juventus ni ovaj put nije imao milosti prema maksimirskoj momčadi

Image

DINAMOV TUŽNI OPROŠTAJ: Juventus ni ovaj put nije imao milosti prema maksimirskoj momčadi

Dinamo u neslavnom društvu

Kako bilo, jedini klubovi prije Dinama kojima su uspjeli slični neslavni rekordi bili su Deportivo (2004/05) i Maccabi Haifa (2009/10). Međutim, Deportivo je te sezone osvojio dva boda odigravši 0-0 protiv Liverpoola i Olympiakosa. Maccabi je natjecanje u skupini završio sa šest poraza i razlikom pogodaka 0-8.

Što se tiče same utakmice, Dinamo je odigrao vrlo dobro prvih 45 minuta, no u nastavku nije izdržao pritisak talijanskog prvaka koji je i s B sastavom rutinski stigao do pobjede i potvrde prvog mjesta u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za torinsku 'Staru damu' zabili su Gonzalo Higuain (52) i Daniele Rugani (73). Poraz kod Juventusa od 0-2 je zapravo podnošljiv, no Dinamo je kod talijanskog prvaka došao po prvi gol ove sezone, a njemu nisu bili niti blizu.

Livakovićeva parada odmah na početku

Već u 5. minuti Higuain je propustio veliku priliku, bio je potpuno sam ispred Livakovića koji je sjajno zaustavio njegov udarac. Dinamov vratar bio je junak prvog dijela - u 32. minuti je zaustavio i šut glavom Pjanića, u 41. bravoruznom paradom obranio i slobodni udarac BiH veznjaka s 25 metara, da bi u 44. minuti uspio blokirati i opasan udarac Mandžukića. Velika je budućnost isped tog mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je najbliži golu bio u 38. minuti kada je Ćorić pokušao s 20 metara, ali je njegov udarac ipak bio neopasan. Bilo je ovo po prvi puta u Ligi prvaka ove sezone da Dinamo u prvom dijelu nije primio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Higuan sjajno zabio za 1-0

No, zato je primio gol nakon samo sedam minuta drugog dijela. U 52. minuti Lemina je okružen četvoricom igrača Dinama uspio proturiti loptu do Higuaina koji snažnim udarcem pogađa sami gornji kut. U 72. minuti Lemina je ostao sam na 16 metara, ali je njegov udarac blokiran.

Rugani zabio svoj treći gol sezone

No, iz to kornera je pao i drugi gol - Pjanić je ubacio, a posve neometan branič Rugani glavom lako pogađa mrežu. Bio je to njegov treći gol sezone. U 80. minuti u igru je ušao Dybala, a dvije minute poslije uputio je snažana udarac, ali je Dinamov najbolji pojedinac na ovoj utakmici vratar Livaković i to zaustavio. Dinamo u drugom dijelu nije ozbiljnije zaprijetio vratima Juventusa. Mario Mandžukić je igrao do 85. minute za Juve, dok Marko Pjaca zbog ozljede nije konkurirao za sastav domaćina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine Lyon i Sevilla su odigrali bez golova što je Španjolcima osiguralo drugu poziciju. Prvo mjesto u skupini osvojio je Juventus sa 14 bodova, druga je Sevilla sa 11 bodova, Lyon na trećem mjestu ima osam bodova, dok je Dinamo na začelju bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI - 6. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus - DINAMO 2-0 (Higuain 52, Rugani 73) Lyon - Sevilla 0-0

POREDAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Juventus 6 4 2 0 11-2 14 2. Sevilla 6 3 2 1 7-3 11 3. Lyon 6 2 2 2 5-3 8 4. DINAMO 6 0 0 6 0-15 0


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90' + 2 - GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Treća izmjena kod Juventusa. Iz igre uz pljesak stadiona izlazi Mandžukić, umjesto njega u igru ulazi Brazilac Hernanes. I Dinamo radi izmjenu. Moro je izašao, Matel je u igri.

81' - Paulo Dybala okušao je udarac iz trka s 20 metara. Bio je to dobar pokušaj, ali obranio je i to Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Dybala je ušao umjesto Pjanića.

74' - Soudani je izašao, Stojanović je u igri za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - GOOOL, 2-0 ZA JUVE: Daniele Rugani zabio je nakon Pjanićevog kornera! Juveov stoper ostao je sam na pet metara, a takve stvari u Europi se kažnjavaju. Ovo je njegov treći gol sezone u dresu Juventusa.

72' - Marchisio i Cuadrado odigrali su minijaturu, lopta je došla do Lemine koji je sjajno tukao, ali bez uspjeha. Bilo je to blizu.

70' - Intenzitet utakmice sad je pao. Dinamo se povukao u obranu, dok Juventus ne žuri sa svojim napadima.

66' - Neumorni Cuadrado ispremiješao je obranu Dinama, došao na 16 metara od gola, ali se spetljao i izgubio loptu.

60' - Ćorić je dobio žuti karton.

57' - Prva izmjena kod Dinama u ovoj utakmici: Fiolić je zamijenio Gojaka.

52' - GOOOL, Higuan zabija za 1-0. Dinamo nije uspio izbiti loptu, a Higuain je s nekih 12, 13 metara, gotovo s mjesta pogodio neobranjivo za vodstvo Juventusa. Higuan je prekinuo golgeterski post od 35 dana. I to baš protiv Dinama...

51' - Cuadrado je s desne strane ubacio oštro u sredinu na peterac, ali hrabro je istrčao Livaković i napad je za Dinamo.

48' - Kao i na početku utakmice, Juventus mirno od noge do noge gradi svoje napade.

45' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45+1' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME. Dinamo može biti sretan što drži nulu u Torinu, a to može zahvaliti najviše sjajnom Livakoviću koji je imao nekoliko velikih obrana.

45' - Sudačka nadoknada je jedna minuta.

44' - Mandžukić je tukao s nekih 8 metara iz kosa s desne strane, Livaković je to obranio, ali nije uspio primiti loptu, pa mu se ona odbila od prsa. Na svu sreću, očistila je to obrana Dinama.

38' - Dobra akcija Dinama! Mladi veznjak modrih Ćorić primio je loptu na sredini, na 20-ak metara od gola, lijepo je fintirao da će dodati pa pucao, ali Neto je bio spreman na to.

32' - Sjajna šansa Juventusa. Pjanić je bio u stopostotnoj prilici glavom, ali još jednom se na vratima Dinama iskazao Livaković. Mladi golman hrvatskog prvaka odlično brani u ovoj utakmici.

27' - Lemina i Marchisio dobro surađuju u vezi i dinamovci će s njima do kraja susreta imati još dosta posla.

19' - Zasad samo jedna prava šansa za Juventus, ona Higuainova s početka utakmice kad je mladi Livaković najskupljem napadaču svijeta skinuo čisti zicer s šest metara.

16' - Dinamo se opustio i zaigrao bolje. Ćorić sjajno vuće napade hrvatskog prvaka, bokovi se brzo otvaraju, tranzicija je brža nego inače kad je u pitanju Dinamo.

15' - Higuain je zbog gaženja dobio žuti karton.

14' - Sudac je označio zaleže Soudanija. Ćorić je izveo slobodni udarac, Alžirac je već bio na crti. Bila je to dobra prilika za Dinamo, nastala je neugodna situacija za Juventus.

10' - Dinamo drži nulu u Torinu. Za sad!

9' - Juventus je pritisnuo Dinamo koji u ovoj utakmici nastupa u svojoj rezervnoj, žutoj garnituri.

6' - Fantastična obrana Livakovića! Higuain se našao na nekih 6 metara od Livaković, malo iz kosa s desne strane pucao u lijevi donji kut, ali Dinamov vratar sjajno je to nogom obranio.

3' - Juventus mirno gradi svoje napade.

1' - POČELA JE UTAKMICA


20.12 - Petev je želio igrati s Benkovićem u obrani, ali on se ozlijedio, pa ga mijenja Schildenfeld. Dinamo će tako na megdan Juventusu s klincima.

19.55 - Objavljeni su i sastavi Juventusa i Dinama. Juve dočekuje Dinamo s rezervnom momčadi. Nema prvog golmana Buffona koji je na poštedi, zatim moćnog obrambenog trojca Bonucci, Barzagli, Chiellini zbog ozljeda i oporavka.

Umjesto Alvesa ili Lichtsteinera, na desnom boku je Cuadrado, a zbog problema u obrani, lijevi bočni Evra je stavljen na poziciju stopera, a njegovo mjesto zauzeo je Asamoah. Kheidra i Hernanes inače bi bili u sredini, a sada su tu Lemina i oporavljenik Marchisio, pa ostaju tek tri igrača koji su inače prvotimci, a igraju protiv Dinama: Pjanić, Mandžukić i Higuain koji će biti udarne igre Stare dame u ovom dvoboju.


Mali su ili niti ne postoje razlozi zbog kojih bi Dinamo u ovu utakmicu mogao ući s optimizmom. Jedini su klub koji u ovoj sezoni prestižnog klupskog europskog natjecanja nema niti jedan bod, ali niti jedan postignuti pogodak.

Aktualni i već dugo nedodirljivi talijanski prvak definitivno nije klub na kojem će se popravljati statistika, bez obzira na momčad koju njen trener Massimiliano Allegri odluči poslati na teren. A najave su da neće obmanuti svoje navijače pa će tako prijetnja Dinamovim vratima od prve minute biti Mario Mandžukić i Gonzalo Higuain, a vratit bi se trebao i Paulo Dybala.

Maksimirskih 4-0 za Talijane sigurno je i dalje u glavama Dinamovih nogometaša koji su u ovom natjecanju na razlici pogodaka 0-13 i pod prijetnjom da postanu prvi klub u povijesti Lige prvaka koji bi u dvije sezone ostao bez bodova.

Utakmica koja 'smeta' budući da u njoj samo najveći optimisti mogu očekivati čudo, a u domaćem dvorištu branitelji naslova kaskaju šest bodova za vodećom Rijekom, mogla bi biti i posljednja za Dinamo u Ligi prvaka na neko vrijeme. Jasno, zadrži li sastav Matjaža Keka prednost pred zagrebačkim klubom koji cilja dvanaesti uzastopni naslov prvaka. No, to je neka druga priča. Prvo ovu treba odraditi do kraja.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo