PRIJE 25 GODINA: / Prvi gol u karijeri donio je Zidaneu novi Renault Clio

Image
Foto: Screenshot

Na današnji dan prije točno 25 godina, 10. veljače 1991., Zinedine Zidane je postigao prvi pogodak kao profesionalni nogometaš.

10.2.2016.
15:19
Screenshot
VOYO logo

Zidane je debitirao za seniorsku momčad Cannesa 18. svibnja 1989. s nepunih 17 godina u utakmici protiv Nantesa. Otada su mu u klubu dozirali nastupe, a slučaj je htio da je i prvi seniorski pogodak postigao protiv Nantesa.

Predsjednikov poklon

Bio je to samo jedan od dva Zidaneova nastupa u sezoni 1990/91, ali gol je pomogao Cannesu da se dokopa pobjede 2:1. Taj je pogodak tada nadolazećoj zvijezdi donio i potpuno novi automobil, crveni Renault Clio, koji mu je poklonio predsjednik kluba Alain Pedretti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće je sezone Zidane upisao 31 nastup i vodio Cannes do visokog četvrtog mjesta u francuskom prvenstvu, što je i danas najbolji plasman kluba još od sezone 1931/32 kada je bio drugi. Uslijedio je Zidaneov streloviti uspon: od 1992. do 1996. je igrao za Bordeaux, a potom je po pet sezona proveo u Juventusu i Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Realom je osvojio Ligu prvaka, s francuskom reprezentacijom je bio svjetski i europski prvak, a 1998. je osvojio Zlatnu loptu kao najbolji nogometaš svijeta. Danas je trener Reala i gradi novu karijeru. Bude li barem upola uspješan kao u igračkim danima, navijači Kraljevskog kluba će imati razloga za zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo