Svaka čast: Hrvatska pokazala što može u najboljem sastavu

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je St. Gallenu 2:2 protiv neugodne Švicarske i pokazala dva različita lica.

5.3.2014.
18:43
VOYO logo

U okršaju dviju sudionica ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Švicarskoj je pripalo prvo, a našoj reprezentaciji drugo poluvrijeme. Hrvatski je izbornik u utakmicu krenuo bez dvojice najboljih igrača, Luke Modrića i Marija Mandžukića, Stipu Pletikosu je na vratima zamijenio Danijel Subašić, a od prve je minute igrao i debitant Mate Maleš.

I to je, naravno, izgledalo loše. Švicarci su poveli u 34. minuti kada je Danijel Pranjić krivo dodao loptu koje se dokopao Josip Drmić. Napadač Nürnberga hrvatskog porijekla je potom sjajnom fintom izbacio Vedrana Ćorluku i pogodio ljevicom s vrha šesnaesterca za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije Ivan Rakitić je izveo korner, lopta je preletjela sve i pala točno pred Ivicu Olića kojem nije bilo teško zabiti iz neposredne blizine.

//www.youtube.com/embed/1MqgETd5mPs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačenje je na semaforu trajalo manje od dvije minute, Steve von Bergen je dugačkom loptom pronašao Drmića koji je ponovno bio nerješiva zagonetka za Ćorluku. Pobjegao mu je i iskosa s desne strane kaznenog prostora još jednom matirao Subašića.

Odmah na početku drugog poluvremena u igru je ušao Mandžukić, a deset minuta kasnije i Modrić i Eduardo. Minutu prije ulaska potonje dvojice Mateo Kovačić je proigrao Olića, a napadač Wolfsburga se sjurio po lijevoj strani i iz teške pozicije, pored neodlučnog Stephana Lichtsteinera, zabio za konačnih 2:2. Oliću je to 18. pogodak u dresu hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačevi su izabranici bili bolji do kraja dvoboja, ali nisu uspjeli doći do još jednog pogotka i pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo