FOTO: / Tužna vijest! Preminuo jedan od najvećih u povijesti nogometa

Legendarni argentinski nogometaš, bivši igrač i počasni predsjednik madridskog Reala, i jedan od najboljih nogometaša svih vremena Alfredo Di Stefano, preminuo je u 89.

7.7.2014.
18:11
VOYO logo

Ovo veliko nogometno srce ipak nije izdržalo! Di Stefano je samo dan nakon 88. pretrpio srčani udar na jednoj od madridskih ulica, u neposrednoj blizini stadiona Santiago Bernabeu, mjesta na kojem je ostvario brojne uspjehe i igrao najbolji nogomet u životu.

Djelatnici hitne pomoći koji su stigli na mjesto događaja ustanovili su da Di Stefano ne diše i da mu je srce prestalo kucati. Prevezli su ga u bolnicu i uspjeli ga vratiti u život, nakon čega je dva dana bio u stanju inducirane kome. Nažalost, nije izdržao. Di Stefano je gotovo cijelo desetljeće imao srčanih problema, a 2005. mu je ugrađena i premosnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki osvajač Zlatne lopte (1957. i 1959. godine) preminuo je ovog ponedjeljka poslijepodne, svega nekoliko sati nakon što mu je u posjetu bio aktualni predsjednik Real Madrida Florentino Perez..

//www.youtube.com/embed/MXIjFkTyDBQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru ovog nogometnog genijalca zaista je teško staviti na papir. Čovjek je toliko toga osvojio i napravio u nogometu da bi popis uspjeha bio zaista predug. Ono po čemu ga se najviše pamti je da je Di Stefano nosio dres madridskog Reala od 1953. do 1964. godine, a ušao je u legendu jer je postigao više od 300 pogodaka. Sa Realom je bio pet puta prvak Europe i osam puta španjolski prvak. Tijekom reprezentativne karijere je nosio dresove Argentine i Španjolske. U dresu španjolske reprezentacije je u 31 nastupu postigao 23 pogotka. Za Argentinu je u šest nastupa zabio isto toliko puta.

Vijest o Di Stefanovoj smrti preplavila je sve svjetske medije, te je izazvala brojne reakcije nogometaša, nogometnih dužnosnika i svih koji su barem znali tko je bio legendarni Argentinac rođen u Buenos Airesu. Čitav nogometni svijet je u velikoj tugi jer nas je napustila osoba koja je ispisala stranice nogometne povijesti, koja je u svoje vrijeme bila idol mladih, čiju su igru svi smatrali posebnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živio vječno Don Alfredo i hvala ti na svemu", napisao je napadač Real Madrida, aktualna devetka "kraljevskog kluba", Karim Benzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo