Sportska Europa gleda prema Tirani: 'Ako čujem ubij Srbina, odlazim'

Predsjednik Vlade Albanije Edi Rama kazao je na summitu u Beogradu kako obećava da će napustiti utakmicu u Tirani između Albanije i Srbije, ako bude čuo povike 'ubij Srbina'.

19.12.2014.
14:36
VOYO logo

Čitava sportska Europa 8. ožujka će gledati prema Tirani. Naime, Albanija i Srbija će na taj dan odigrati drugu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na EP u Francuskoj 2016. godine. Prvi sraz odigran u Beogradu prije nešto više dva mjeseca bio je prekinut u 42. minuti zbog tučnjave igrača Srbije i Albanije, odnosno nereda domaćih navijača, koji su uletili na travnjak te napali goste. Sve je počelo kada se dron s albanskom zastavom, na kojoj je bila nacrtana karta velike Albanije s dvojicom albanskih narodnih heroja, spustio na stadion Partizana, što je izazvalo bijes igrača i navijača Srbije. Počeo je kaos na stadionu, letjele su šake, radile su i policijske palice, i utakmica se nije mogla nastaviti.

Za nešto više od tri pol mjeseca slijedi drugi dio nacionalne netrepeljivosti ova dva naroda, zakamufliranu u nogometnu utakmicu. Tim povodom, oglasio se i predsjednik Vlade Albanije Edi Rama, i poslao poruku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obećavam da ću napustiti utakmicu u Tirani ako na stadionu budem čuo povike 'ubij Srbina'. Kada se u Beogradu skandiralo protiv Albanaca, to se nije dogodilo", kazao je Rama.

Albanski premijer je uvjeren kako će utakmica između Albanije i Srbije proći u najboljem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/uDs5mwNRY7U

"Budimo iskreni, kada ovdje igraju Partizan i Crvena zvezda, to liči na rat. U svakoj zemlji postoje derbiji i utakmice koji podsjećaju na rat. Na Balkanu je to sraz između Srbije i Albanije, trenutno. Zato, samo polako i ne pravimo veliku frku oko toga. Kada Albanija igra s Grčkom, atmosfera je užarena. Mi smo Balkanci i vrele smo krvi. To se ne može promijeniti, kad igramo jedni protiv drugih, moramo se nositi s tom užarenošću. Ali, sve je to samo nogomet", kaže Rama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rama je otkrio što će napraviti ako na stadionu u Tirani bude čuo povik 'ubi Srbina'.

//www.youtube.com/embed/FjUXGmGwk8Y

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako budem na utakmici u Tirani, a biti ću, obećavam da ću napustiti utakmicu ako na stadionu budem čuo 'ubij Srbina'. U Beogradu se to nije dogodilo. Kad su vikali protiv Albanaca, nitko se u loži nije pomaknuo od političara".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo