Ove brojke Dinamo može samo sanjati

Prvi put u povijesti bi od sezone 2013./14. iznos koji ide osvajaču naslova premašio 100 milijuna funta, i to zato što će ukupan iznos za TV prava na Premier ligu iznositi pet milijarda funta!

13.11.2012.
17:07
VOYO logo

I dok u HNL-u nogometaši mjesecima ne vide promjene na svojim računima, a klubovi se guše u besparici, u engleskoj Premijernoj ligi teče med i mlijeko. Uspije li vodstvo lige poboljšati ugovore oko TV prava s prekomorskim kućama za iduće sezone engleski elitni rang samo će na temelju te stavke uprihoditi pet milijarda funta! Automatski će to značiti i sljedeće: Osvajač Premier lige će za naslov prvaka u sezoni 2013./14. prvi put u povijesti samo od TV prava dobiti vrtoglavih 100 milijuna funta ili čak i nešto malo više!

Premijership već ima uglavljene ugovore s domaćim TV kućama Sky-om i BT-om što im za svaku od sljedeće tri sezone jamči 3,018 milijarde funti, te 178 milijuna funta godišnje od BBC-a za sažetke utakmica, a na dobrom je putu da poboljša ugovor s prekomorskim TV kućama. Novi ugovor bit će potpisan idući mjesec, a očekuje se da bude financijski bolji od postojećih 1,4 milijarde funta godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo