VIDEO: / Edin Džeko bacio pola grada u očaj

Nogometaši Manchester Cityja više nego zasluženo su na Old Traffordu pobijedili gradskog rivala Manchester Uniteda s 3-0 u zaostaloj utakmici 28. kola Premierlige.

25.3.2014.
23:21
VOYO logo

Edin Džeko doveo je goste u vodstvo već nakon 44 sekunde igre! Bio je to najbrži gostujući gol na Old Traffordu u povijesti Premierlige. Lopta se nakon udarca Samira Nasrija odbila od vratnice, ali je Džeko bio spreman, te ju je poslao u mrežu.

Mogao je bosanski reprezentativni napadač već u prvom poluvremenu postići i svoj drugi gol na utakmici, ali nije iskoristio odličnu šansu koja mu se ukazala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je tada propustio, nadoknadio je u 56. minuti. Samir Nasri je ubacio iz kornera, a Džeko je pored statičnog Welbecka desnom nogom postigao vrlo lijepi pogodak. Manchester City je zabio već 11. gol ove sezone u prvenstvu nakon kornera, po čemu je uspješniji od bilo koje druge momčadi.

https://vine.co/v/MOmuU0v9tFb/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točku na i velikog slavlja Cityja i novog debakla Uniteda stavio je Yaya Toure pogotkom iskosa s desne strane u 90. minuti.

Manchester United je odigrao još jednu mizernu utakmicu, kakva mu je, uostalom, i cijela sezona. U drugom uzastopnom domaćem derbiju, nakon onog protiv Liverpoola, izgubio je s 3-0. Ukupno je pretrpio šesti domaći ligaški poraz, kao i u sezoni 2001/02. Nikada na Old Traffordu nisu izgubili u Premierligi više od šest utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MOm0Q5pmFlr/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Manchester City je, pak, prvi puta od 1915. godine odigrao pet uzastopnih utakmica u najjačem razredu engleskog nogometa bez primljenog gola! ''Građani'' su ovom pobjedom smanjili zaostatak za vodećim Chelseajem na tri boda, ali imaju i dvije utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je u srazu 29. kola na svom Emiratesu odigrao skromnih 2-2 protiv Swanseaja i takvim se ishodom najvjerojatnije oprostio od eventualne borbe za naslov prvaka.

David Moyes nakon novog neugodnog poraza Manchester Uniteda nije mogao ništa drugo osim čestitati protivniku i priznati da je bio bolji te da bi volio da i njegova momčad tako igra...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je najavljivao borbu za pobjedu i povratak u igru za Ligu prvaka, David Moyes na kraju susreta protiv Manchester Cityja nije imao razloga za optimistične najave. City je s 3-0 nadigrao njegovu momčad i sve što je mogao bilo je čestitati Pellegrinijevoj momčadi.

- Igrali smo protiv jako dobre momčad koja igra na onoj razini na kojoj i mi želimo biti. Međutim mi smo još nekoliko razina ispod i trenutno ne možemo parirati ovakvoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak susreta i pogodak Edina Džeke u 44. sekundi usmjerio je utakmicu na stranu gostiju.

- Nismo dobro krenuli. City je od početka bio jako dobar, međutim mi smo se polako podizali i do drugog gola smo se borili i tražili šansu. Na kraju smo opet pali i upisali visok poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moyes je ujedno prokomentirao i žuti karton Marouaneu Fellainiju zbog udarca laktom Pabla Zabalete za koji je Belgijac dobro prošao što nije zaradio i isključenje.

- U prvom trenutku sam mislio kako uopće niti nije riječ o prekršaju, ali kasnije mi je rečeno kako je izgledalo puno gore nego što se u prvi trenutak činilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premierliga, zaostala utakmica 28. kola: Manchester United – Manchester City 0-3 (Džeko 1, 56, Toure 90)

29. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal – Swansea 2-2 (Podolski 73, Giroud 74 / Bony 11, Flamini 90 – ag)

Newcastle – Everton 0-3 (Barkley 22, Lukaku 52, Osman 88)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Chelsea 69, 2. Manchester City 66 (-2), 3. Liverpool 65 (-1), 4. Arsenal 63, 5. Everton 57 (-1), 6. Tottenham 56, 7. Manchester United 51, 8. Newcastle 46…

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo